SSK hastanelerini üç ayda alırız

Haber Giriş : 20 Ekim 2004 06:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, SSK hastanelerini devralmalarını sağlayacak yasayı yılbaşına kadar çıkaracaklarını belirtti. Akdağ, "150 SSK hastanesiyle 450 dispanserin devrini üç ayda bitiririz" dedi.

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, SSK'ya bağlı sağlık tesislerinin Bakanlığına devredilmesine ilişkin yasa tasarısının, yılbaşına kadar çıkarılmasına çaba göstereceklerini söyledi. Akdağ, yasa çıktıktan sonra, uygulamaya da 2005 Ocak ayında başlamak istediklerini duyurdu. Akdağ, sağlıkla ilgili yeni düzenlemeleri Meclis'te gazetecilere anlattı:

Geçen yıl imzalanan ortaklık protokolü ile Sağlık Bakanlığı hastanelerinin kapıları SSK'lılara açıldı. SSK'nın yaklaşık 150 hastanesi, 450 dispanseri bulunuyor. Bu yerleri, bedelleri karşılığında alacağız. Maliye Bakanlığı'nın eşgüdümünde Çalışma Bakanlığı ile ortak komisyon kuracağız ve bedelleri belirleyeceğiz, Hazine de SSK'ya ödeyecek.

Tasarı, 3 ay içinde devir işlemlerinin tamamlanmasını öngörüyor. Sağlık Bakanlığı hastanelerinden hizmet alanların yaklaşık yüzde 30'unu SSK'lılar oluşturuyor. Sendikaların SSK bünyesinde yönetimsel hakları var. Bu haklarında bir kayıp olmayacak.

Henüz kesin bir maliyet hesabı yapılmadı. Mahalli özellikler dikkate alınacak. Personel devri için önlem alınacak. Personel, kadrosu ne ise aynen Sağlık Bakanlığı'na geçecek. Bu personelin bir avantajı olacak, döner sermaye paylarından yararlanacaklar.

Tüm yurttaşlarımızın, sağlık kuruluşlarından eşit ve sürekli hizmet almaları hedefleniyor. Mevcut mevzuat, istenen hizmete yetmiyor.

Bu tasarı, sosyal güvenlik kurumlarının tek çatı altında toplanması çalışmasının ilk aşaması değil. Ancak sosyal güvenlikteki parçalı yapının ortadan kaldırılması da hedefleniyor. Genel sağlık sigortası tasarısının da 2005'in ilk aylarında çıkarılması düşünülüyor.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber