Yemek kuponu ile beyaz eşya

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Mayıs 2008 19:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Yaşanan ekonomik durgunluğu aşmaya çalışan bazı iş yeri sahipleri, satışlarını artırmak için, İş yerlerinin verdiği yemek kuponlarını para yerine kabul ettiği gözlemlendi

Çalışanların öğle yemeği ihtiyaçlarını karşılamak üzere işverenler tarafından verilen, üye restoran ve lokantalarda para yerine geçen kuponlar ile saç boyasından beyaz eşyaya geniş bir yelpazede alış veriş yapmanın mümkün olduğu öğrenildi.

İzmir'de yemek kuponları ile satış yapan bir kozmetik mağazasının sahibi, son aylarda satışların düşmesinin esnafı yeni arayışlara sürüklediğini söyleyerek, çalışan kesimin yemek kuponlarının bir kısmı ile çeşitli ihtiyaçlarını karşıladığını gözlemlediğini, bu nedenle yaşadığı durgunluğu aşma amacıyla kendi mağazasında da aynı uygulamaya gittiğini belirtti.

Müşterilerin kuponlarla daha çok makyaj malzemesi almayı tercih ettiğini bildiren mağaza sahibi, ''Ama saç boyası almak isteyen olduğunda da kupon karşılığı boya veriyoruz'' dedi.

Basmane'de yemek kuponlarıyla satış yapan bir beyaz eşya ve mobilya mağazasının müdürü de, vatandaşların yaşadığı ekonomik sıkıntı nedeniyle bu yolu tercih ettiğini söyledi.

''KUPONLA BEYAZ EŞYA TAKSİTİ ÖDEYENLER VAR''

İzmir Pasaport'ta bir fast-food restoran işleten Mesut Canlıbaş ise üye olmayan iş yerlerinin bu şekilde satış yapmasının yasal olmadığını belirterek, şöyle konuştu: ''Beyaz eşyasının taksitlerini bu kuponlarla ödeyenler var. Mesela bize gelip kuponunu değiştirmeyi, takas etmeyi isteyenler oluyor. Nedenini sorduğumuzda, (falan yerdeki beyaz eşyacı şu marka kuponu alıyor. Mutfak robotu alacağım ya da buzdolabının taksitini kuponla ödeyeceğim) diyor. Biz de sürekli müşterimizse isteğini kırmıyor, değişimi yapıyoruz. Ama baktığınızda bu bizim satışlarımızı düşüren bir şey. Zaten 3 aydır işlerimiz neredeyse yarı yarıya azaldı. Bir de vatandaş bizde yiyeceği yemekten kısıp evin ihtiyacını karşılayınca, satışlarımız hepten azalmış oluyor.''

Sertel Restaurant Müdürü Temel Şener de, ''Mesela 10 liralık yemek yiyeceğine 5 liralık yiyor, gerisini biriktiriyor, gidip başka ihtiyaçlarını karşılıyor'' dedi.

Uygulamanın yemek kuponlarının kullanım alanı dışına çıkılması anlamına geldiğini vurgulayan Şener, ''Mağazaların buna müsaade etmemesi lazım, çünkü yemek kuponları, yemek için kullanılsın diye çıkarıldı'' diye konuştu.

Kuponlarla satış yapıldığında alış veriş fişi kesilmediğine dikkati çeken Şener, üye lokanta ya da restoranların kuponları paraya çevireceği zaman toplu fatura kesildiğini, ancak kozmetikçi ya da beyaz eşya gibi üye olmayan iş yerlerinin bu işlemi yapamayacağını aktardı.

Şener, üye olmayan iş yeri sahiplerinin kuponlarla satış yaptığında, tanıdıkları üye lokanta ya da restoran sahiplerine giderek, kuponları paraya çevirdiklerini anlattı.

Ticket Restaurant hizmeti veren Accor Services Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Hikmet Özsoy ise yiyecek-içecek ve temizlik ürünü satışı yapan iş yerleri dışında kalan kuruluşlar ile üyelik sözleşmesi yapmadıklarını belirterek, ''Bu iş yerlerinin bizimle alakası yok'' dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber