TTK'nın işçi alımına başvuran adaylar 170 metre yerin altına inince mülakata dahi girmediler

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2008 23:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldak'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumuna (TTK) iş için başvuran adaylara mülakattan önce yerin metrelerce altındaki çalışma ortamları gezdiriliyor. Kurumdaki 71 kişilik kadro için başvuran adaylardan bazıları çalışma alanını görünce mülâkattan vazgeçti.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, TTK Yönetim Kurulu, geçen yıl emekliye ayrılan 700 personelin yüzde 10'u kadar nitelikli işçi almak üzere Türkiye İş Kurumuna başvurdu.
Çevre, maden, harita, inşaat ve bilgisayar, mühendis ve teknikerler ile çeşitli meslek dallarında 71 kişilik kadro için Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) notlarına göre adaylar belirlendi.

Maden ocağında çalışması zorunlu meslek dallarındaki adaylar için mülâkattan bir gün önce teknik gezi düzenlenerek, yerin 170 metre altındaki kömür üretim bölgesinde çalışma ortamı hakkında bilgi aktarıldı.

İş başvurusunda bulunanlardan Banu Kalenderoğlu, yerin 170 metre altında AA muhabirine açıklamada bulunurken, ilk defa maden ocağına girmesine rağmen korku veya sıkıntı yaşamadığını, yeraltının çok ayrı bir dünya olduğunu ifade etti.

Adaylardan Mustafa Çelik ise ilk defa maden ocağına girdiğini, başlangıçta yaşadığı tedirginliği kolay atlattığını belirterek, "maden ocağını gezmekten zevk aldım. Burada koşullar daha farklı. Ekmeğim için yerin yüzlerce metre altına girmeye hazırım" dedi.

Geçen yıl aynı uygulama ile kurumda çalışmaya başlayan Ömer Yayla, ilk dönemlerin zor gibi göründüğünü belirterek, "ama öyle değil. Ocağa girenler korkmasın. Yeryüzü nasılsa yeraltı da öyle. Biraz dikkatli olmaları durumunda işin üstesinden geleceklerine inanıyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber