23 Mayıs 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 23 Mayıs 2008 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TERÖRLE MÜCADELE YÜKSEK KURULU

-Terörle Mücadele Yüksek Kurulu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek başkanlığında toplanıyor. (Saat:14.30)

-MİLLİ KOMİTE TOPLANTISI

-Milli Komite Toplantısı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında Çankaya Köşkü'nde yapılıyor. (Saat:17.30)

-AKP İL BAŞKANLARI TOPLANIYOR

-AKP 45. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı, parti genel merkezinde yapılıyor. Toplantının açılış konuşmasını Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat yapıyor. (Saat:11.00)

-KKTC BAŞBAKANI SOYER ANKARA'DA

-KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer, resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara'da.

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, konuk başbakanı Çankaya Köşkü'nde kabul ediyor. (Saat:12.00)

-HIRVAT BAKAN'IN TEMASLARI

-Hırvatistan Dışişleri ve Avrupa ile Entegrasyon Bakanı Gordan Jandrokoviç, Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile biraraya geliyor ve görüşmelerin ardından basın toplantısı düzenleniyor. (Saat:10.30/11.30)

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hırvatistan Dışişleri ve Avrupa ile Entegrasyon Bakanı Gordan Jandrokoviç'i Çankaya Köşkü'nde kabul ediyor. (Saat:14.30)

-Jandrokoviç, AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış'ı ziyaret ediyor. (Saat:15.15)

-ÜNİVERSİTELERARASI KURUL

-Üniversitelerarası Kurul, Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampusu'nda toplanıyor. (Saat:10.00)

-?TÜRKİYE FUTBOLU KUCAKLIYOR?

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, ?Türkiye Futbolu Kucaklıyor? projesi tanıtım toplantısına katılıyor. (Saat:10.00)

-SAĞLIK KOMİSYONU

-Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Komisyonu'nda, AKP Çorum Milletvekili Agah Kafkas ve 6 milletvekilinin 2821 sayılı Sendikalar Kanunu ile 2822 Sayılı Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Lokavt Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi görüşülüyor. (Saat:10.30)

-YAZICIOĞLU'NUN BASIN TOPLANTISI

-BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, Meclis'te basın toplantısı düzenliyor. (Saat:11.00)

-CHP'Lİ TOPUZ BAŞBAKAN'A SORDU: "İSTANBUL'DA ÜÇÜNCÜ KÖPRÜNÜN GÜZERGAHINDA ÜLKER VE FİBA GİBİ BÜYÜK ŞİRKETLER ARAZİ TOPLUYOR MU??

-CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, İstanbul Boğazı'na yapılması planlanan üçüncü köprünün güzergahının sır gibi saklandığı, bu gizliliğe rağmen ÜLKER ve Sabah-ATV ihalesi için Başbakan Erdoğan'la görüştüğü öne sürülen Hüsnü Özyeğin'e ait FİBA adlı firmanın bu güzergahta arazi aldığı iddialarını sordu.

-?BAŞBAKAN, GÖKÇEK'İN BORCUNU ÖDEMEMESİNE GÖZ YUMUYOR?

-Ankara Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Fazıl Güleken, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'nin en borçlu belediyesi olması ve belediyenin şirketlerinde çıkan yolsuzluk olaylarını eleştirerek, ?Ankara Büyükşehir Belediyesi yönetimi başarısız bir yönetim icra ediyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu duruma göz yumması ciddi bir hatadır. Ankara kesinlikle Türkiye'nin en borçlu belediyesi olmayı hak etmiyor, burada olan Ankara'ya, Türkiye'ye ve Ankaralıya oluyor? dedi.

-TÜRKİYE, GÜNEY KORE ŞİRKETLERİNİN GÖZDESİ

-Güney Kore'nin önde gelen şirketleri Hyundai Rotem ve SK Grup dünya ekonomisinde yaşanan olumsuzluklara rağmen Türkiye'de yatırım yapmak için pazar araştırmalarına başladı. Hyundai Rotem hızlı tren yatırımlarıyla ilgilenirken, SK Grup ise telekomünikasyon, tüp geçit tünel ve otoyol projeleri üzerinde çalışmalar yapıyor.

-HAC İÇİN 2008'DE 772 BİN KİŞİ BAŞVURDU

-2007 yılında başvuran 671 bin 119 kişiden yaklaşık 110 bini hacca gidebilirken, 2008 yılı için hac başvurusunda bulunanların sayısı 772 bin 660'a ulaştı. Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu ise 2008 yılı haccı için genel kayıt açılmasını, müracaatların ve kura sonuçlarının 2007 yılı haccında olduğu gibi 2008 yılı haccı için de geçerli olmasının kararlaştırıldığını belirtti.

-Yazıcıoğlu, kontenjan yetersizliği nedeniyle meydana gelen yığılmanın nasıl önleneceği ve hacca gideceklerin sırasının kura ile belirlenmesi yerine önümüzdeki yıllarda uygulanabilecek değişik alternatif ve çözsüm önerileri üzerinde çalıştıklarını söyledi.

-PARA ARZI 401.2 MİLYAR YTL'YE GERİLEDİ

-En geniş tanımlı para arzı M3, 2-9 Mayıs haftasında 1 milyar 13.1 milyon YTL azalarak 401 milyar 258.7 milyon YTL'ye indi. Para arzında yılbaşından bu yana artış 31.1 milyar YTL olarak gerçekleşti.

-TÜRKİYE'DE İLK KEZ CEMEVİNE ÜCRETSİZ SU

-Sultanbeyli Cemevi, Türkiye'de ilk kez bedelsiz (meccani) su kullanım hakkını aldı. Sultanbeyli Cemevi, cami, kilise ve havraların yararlandığı ücretsiz su kullanma hakkına, 4 yıl süren yazışmaların sonunda kavuşmuş oldu.

-ULUCANLAR CEZAEVİ 30 BİN METREKARELİK KÜLTÜR MERKEZİ OLACAK

-Deniz Gezmiş ve arkadaşları, Yılmaz Güney, İlhan Selçuk, Yaşar Kemal, Bülent Ecevit, Fakir Baykurt, Kemal Tahir gibi siyaset ve edebiyatta Türkiye'nin yakın tarihine tanıklık eden isimlerin yattığı ünlü cezaevi Ulucanlar, 83 yılın ardından artık tüm halkın ziyaret edebileceği, kültür-sanat faaliyetlerinin gerçekleştirileceği bir merkez olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber