Bir belge için kapı kapı dolaşılmayacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2008 23:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Başbakanlık tarafından 21 Mayıs 2008 tarihinde yayınlanan genelge ile artık vatandaşlardan kamu kurum ve kuruluşlarınca yürütülen işlemlerle ilgili nüfus müdürlükleri veya vatandaşlardan yerleşim yeri ve diğer adres bilgileri ile nüfus kayıt örneği istenmeyeceği bildirildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzalı genelgede, "Kamu kurum ve kuruluşları yaptıkları işlemlerde MERNİS veri tabanında yer alan ve T.C. kimlik numarası ile ilişkilendirilmiş bulunan 'Kimlik Paylaşım Sistemi'nden (KPS) temin edecekleri yerleşim yeri ve diğer adres bilgilerini esas alacaklardır. Henüz KPS'ye bağlanmayan kamu kurum ve kuruluşları ise hazırlıklarını en kısa sürede tamamlayarak KPS'ye bağlanacaklardır. Kırtasiyeciliğin ortadan kaldırılması, hükümetimizin öncelikli hedeflerindendir. Bu bağlamda kamu kurum ve kuruluşlarınca yürütülen iş ve işlemlerde nüfus müdürlüklerinden veya vatandaşlarımızdan yerleşim yeri ve diğer adres belgesi ile nüfus kayıt örneği istenmeyecek, bu belgeler ilgili kuruluş tarafından doğrudan KPS'den elde edilecektir" denildi.

Öte yandan daha önce Sosyal Güvenlik Kurumları olan SSK, Bağkur, Emekli Sandığı bilgilerini kamu kurumları, internete girerek almakta ve vatandaşlardan bu belgeler istenmekteydi. Nüfus bilgileri de artık kurumlar tarafından bizzat alınacağından vatandaş bu belgeler için kapı kapı dolaşmayacak, vatandaştan tek tek belge istenmeyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber