Çiller, genel başkanlığa ikna olmadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2008 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski başbakanlardan Tansu Çiller'e "Genel Başkanlığa Dön" çağrısında bulunan heyet, Çiller'in Yeniköy'deki villasından üzgün ayrıldı. Heyette bulunan DP Genel Başkan Yardımcılarından Nevzat Ceylan, "Çiller, Türkiye zor bir duruma geldiği zaman DP'nin tekrar şahlanması için harekete geçeceğini söyledi" dedi.

Kendisini yeniden genel başkanlığa davet eden Demokrat Parti (DP) heyetiyle görüşen eski başbakanlardan Tansu Çiller, "Bugün o gün değildir. Genç genel başkanla çok kısa bir yol gidildi, bu yolun daha uzun olması durumunda halen bize ihtiyaç olursa buna hayır demek mesuliyet anlayışımızla bağdaşmayacaktır" derken, heyette bulunan Demokrat Parti'nin (DP) Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Ceylan da gazetecilere açıklamada bulundu. Demokrat Parti'de son derece tarihi bir gün yaşadıklarını

ifade eden Ceylan, "Genel Başkanımız Süleyman Soylu, tabandan gelen talep doğrultusunda bizleri görevlendirdi. Soylu'nun görevlendirdiği heyet, Sayın Çiller'le yaklaşık 1.5 saat görüştü ve Genel Başkanımızın talebi iletildi. Eğer gelmek isterlerse olağanüstü kongre yapıp Sayın Çiller'in göreve gelmesine dair mesajı ilettik" ifadelerini kullandı.

Çiller'in heyettekilerin düşüncelerini tek tek dinledikten sonra kendi görüşlerini bildirdiğini aktaran Ceylan, "Sayın Soylu ile Türk siyasi tarihine geçecek önemli bir adım attı. Koltuğunu bırakmaya hazır olduğunu belirterek gerçekten feragat örneği gösterdi. Tahmin ediyorum demokrasi tarihinde mutla yer alacaktır. Hiçbir genel başkan böyle bir tevazu göstermez. Bu olgunluğu göstererek bir siyasetçinin nasıl olacağını gösterdi. Çünkü Soylu, misyonun tabandan gelen bir adamıdır. Bu misyonu tekrar

canlandırabilecek bir genel başkanımızdır. Sayın Çiller vereceği destekle de, ki o da destek vereceğini belirtti, bu ülkenin çimentosu olan Kırat tekrar şahlanacaktır. Soylu ve Çiller, inşallah ülkenin bu bunalımlı günlerinde el ele kol kola Kıratı canlandıracak. Kırat, yeniden Türkiye'nin gündemine oturtacaktır" diye konuştu.

Çiller'in, her zaman Soylu'nun arkasında olacağını söylediğini belirten Ceylan, "Sayın Çiller, Türkiye'nin zor bir duruma geldiği zaman tekrar Demokrat Parti'nin şahlanması için harekete geçeceğini söyledi" ifadelerini kullandı. Nevzat Ceylan, "zor günlerin ne zaman olacağı" yönündeki soru üzerine ise, "Zor gün inşallah gelmeyecek. Sayın Soylu iyi bir genel başkan olduğunu yakın bir zamanda Türkiye'ye kanıtlayacak" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber