24 Mayıs 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 24 Mayıs 2008 08:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ERDOĞAN MÜZE AÇIYOR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da, İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi'nin açılışını yapacak. (Saat:11.00)

-BAYKAL İSTANBUL'DA

-CHP Genel Başkanı Deniz Baykal İstanbul'da, Kadıköy Belediyesi Meclis binası ile Kozyatağı Kültür Merkezi'nin temel atma törenlerine katılıyor. (Saat:14.00)

-SHP 3. OLAĞAN KURULTAYI

-SHP 3. Olağan Kurultayı, Ankara'da Anadolu Gösteri Merkezi'nde toplanıyor. (Saat:10.00)

-YURT-KUR BAHAR ŞENLİĞİ

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ankara'da, YURT-KUR Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2008 Bahar Şenliği'ne katılıyor. (Saat:16.00)

-MECLİS ?BBG EVİ? GİBİ İZLENİYOR

-Meclis kampusu, artık 24 saat "BBG evi" gibi kameralarla izleniyor. TBMM'de güvenlik önlemlerini artırmaya yönelik çalışmalar, hayata geçirilmeye başladı. TBMM tarihinde ilk kez makam odaları, milletvekili odaları ve iç kulisler dışında her yere kamera yerleştiriliyor.

-DSP LİDERİ SEZER: ?AÇ KARINLA LAİKLİK KORUNMUYOR?

-DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Türkiye'de demokrasinin vazgeçilmezlerinin başında ?laiklik? anlayışının geldiğini belirtti. Sezer, ?Laiklik ve demokrasiden vazgeçemeyiz? dedi. ?Aç karnına laiklik olmuyor? diyen Sezer, ?Laikliği korumak için diğer konuları öne almamız lazım. Sen adamı aç bırakıyorsun sonra da ?laiklik elden gidiyor bana oy ver' diyorsun. Yok böyle bir şey, dünyanın hiçbir yerinde olmaz? dedi.

-Kutsal değerler üzerinden siyaset yapılmasının toplumu ayrıştırdığını söyleyen Sezer, ?Din üzerinden siyaset yapanlar dine zarar veriyor. ?Bana oy vermeyenler Atatürk'e ve laikliğe karşıdır' görüntüsü verenler de Atatürk'e ve laikliğe zarar veriyor. Bu kutsal değerlerimizi, hepimizin üst değeri olarak kabul edip, ekonomide, eğitimde, sağlıkta ve dünyayla olan ilişkilerde farklı bir noktaya Türkiye'yi taşımak lazım? diye konuştu.

-GÜZEL'İN OĞLUNA "GÜZEL" ATAMA

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hasan Celal Güzel'in 39 yaşındaki oğlunu Devlet Denetleme Kurulu'na uzman olarak atadı. Güzel'in oğlu Mustafa Güzel, 39 yaşında ilk kez devlet memuru oldu.

-MERKEZ SAĞ DÜĞÜNDE BULUŞUYOR

-9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, DP Genel Başkanı Süleyman Soylu ve ANAP Genel Başkanı Erkan Mumcu, Ankara'da yarın yapılacak bir düğünde nikah şahitliği yapacak. Demirel, Soylu ve Mumcu'nun bir araya gelmesi ve birlikte fotoğraf vermesi bekleniyor.

-PETROLÜN ATEŞİ TÜRKİYE'Yİ YAKACAK

-Ham petrolün varilinde 200 dolar düzeyi konuşulurken, petrolü dünya fiyatlarının oldukça altında almasına rağmen yıllık faturası son beş yılda üç katına çıkan Türkiye'nin, bu dönemde petrol ithalatına fazladan 22.6 milyar dolar ödediği belirlendi. Ek fatura bu dönemde cari açığı yüzde 20'ye yakın büyüttü.

-Yılda yaklaşık 170-175 milyon varil ham petrol ithal eden Türkiye için varil fiyatının 200 dolara çıkması, 2007'de 11.8 milyar dolar olan yıllık faturanın 35 milyar dolara çıkması anlamına geliyor.

-HAZİNE GELECEK HAFTA 16.3 MİLYON DOLAR DIŞ BORÇ ÖDEYECEK

-Hazine'nin gelecek hafta yapacağı 16.3 milyon dolarlık ödemeyle birlikte yılbaşından bu yana toplam dış borç servisi 7 milyar 319.2 milyon dolara ulaşacak.

-ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE KREDİ MÜJDESİ

-Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak, 2008-2009 yükseköğretim döneminde verilecek öğrenim kredi miktarında, geçen yılki artışın üzerinde bir artış yapılacağını bildirdi

-TÜP BEBEK SAHİBİ OLMAK İSTEYENLERE KÖTÜ HABER

-Meclis'ten geçerek yasalaşan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası, tüp bebek yöntemine ilişkin getirdiği yeni düzenleme ile normal yollardan çocuk sahibi olamayan çiftleri üzdü. 1 Ekim'den itibaren uygulanacak düzenleme ile daha önce tüp bebek tedavisinde 3 olan deneme sayısı ikiye düşürülecek. Tüp bebek uygulama yaşı ise 40'dan 39'a inecek.

-?RAHİM AĞZI KANSERİ AŞISININ HALK SAĞLIĞINDA ÖNCELİĞİ YOK?

-Sağlık Bakanı Recep Akdağ, rahim ağzı kanserinden korunma amacıyla kullanılan HPV aşısının sosyal güvenlik kapsamına alınmamasının sadece maliyete bağlı olmadığını, aşının aynı zamanda halk sağlığı açısından da öncelikli olmadığını belirtti.

-BSO MİSCHA MAİSKY'E ERZURUM'DA EŞLİK EDECEK

-Çağın önemli viyolonsel sanatçılarından Mischa Maisky Bilkent Senfoni eşliğinde 26 Mayıs'ta Ankara'da, 27 Mayıs'ta ise Erzurum'da iki konser verecek.

-ULUSLARARASI KAZI ARAŞTIRMA SEMPOZUNMU 26 MAYIS'TA BAŞLIYOR

-?30. Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu?, 26 Mayıs Pazartesi günü açılıyor. Ankara Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nde başlayacak sempozyumun açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay yapacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber