2 milyon MYO'lunun yeni eylemi 27 Mayıs'ta...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Mayıs 2008 13:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2 milyon MYO'lunun 1976'dan beri beklediği; kadro, unvan, yetki ve askerlik indirimi ile ilgili kanun teklifi TBMM'ye sunulmasının ardından MYO'luların bekleyişi başladı. Teklifi, Teknikerler Derneği (TEKDER) hazırladı. ?Değişmeyen makus kaderlerini? değiştireceğine inandıkları bu yasanın kabul edilmesini heyecan ve ümitle bekleyen MYO'lular için 30 Mayıs tarihi önemli bir gün olacak. 45 gün içinde yasa çıkmazsa TBMM Başkanlığı'na sunulacak.

TEKDER yöneticileri tarafından yapılan açıklamaya göre: ?Mesleki ve teknik açıdan TEKDER tarafından hazırlanan 2/114 ve 2/131 sayılı MYO kanun teklifleri, 30 Mayıs tarihine kadar teklifi sunan MHP milletvekili Prof. Dr. Abdulkadir Akcan tarafından 45 günlük süre içinde komisyondan çıkmadığı takdirde TBMM'de görüşülmesi talebiyle TBMM Başkanlığına sunulacaktır' denilmektedir.

Sorunlarının aslında tek yönlü olmadığını teklifte belirtilen her maddenin gerçek bir sorun teşkil ettiğini dile getiren TEKDER yöneticileri, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın ve bazı Bakanların olayı sadece askerlik indirimi olarak bildiklerini, kendilerine eksik yansıtıldığını dile getiriyorlar. ?İstediğimiz sadece askerlik indirimi değildir, zaten yüzde 48'i bayan, yüzde 30'u ise askerlik görevini yerine getirmiş MYO'lulardır'.

Bu kapsamda bir basın toplantısı düzenleyeceklerini belirten TEKDER yöneticileri, toplantının kapsamında 1.5 milyon meslek yüksekokullu ve ailesini ilgilendiren kanun teklifleri olduğunu belirtti. Aileleri ile beraber 5 milyon'u bulan MYO'lunun meselesinin ?memleket meselesi' olduğunu kaydeden TEKDER yönetimi, teklifi sunan milletvekilleri ve siyasi parti genel başkan yardımcıları ile birlikte Ankara'da Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesi'nde 27 Mayıs 2008 tarihinde saat 14.00'da bir basın toplantısı düzenleyeceklerini açıkladılar.

Toplantıya katılacaklar arasında;

CHP Genel Başkan Yrd. Kocaeli Milletvekili Cevdet Selvi,

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Abdulkadir Akcan,

DSP Genel Başkan Yrd. İstanbul Milletvekili Hasan Macit

DSP Genel sekreter Yrd. Denizli Milletvekili Dr. Hasan Erçelebi bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber