Plazmada büyük patlama

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 25 Mayıs 2008 11:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Son dönemde, özellikle LCD ve plazma TV satışlarında bir canlanma gözlemleniyor Sektör yetkilileri, bu hareketlenmeyi, Euro 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'na bağlıyor.

Profilo Telra Elektronik Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Göksen Körezlioğlu, son dönemde TV satışlarında bir kıpırdanma olduğunu belirterek, "Avrupa Futbol Şampiyonası gibi organizasyonlar nedeniyle, satışlar biraz artar. Bu tür organizasyonlar talepleri erkene geçer" dedi.

% 20 ARTMIŞTI

Önceki yıllarda yapılan Avrupa şampiyonalarında satışlardaki artışların yüzde 20'leri bulduğuna da işaret eden Körezlioğlu, "Bu yıl bu rakamlara ulaşmaz ama, geçen aylara göre satışlarda bir miktar artış var" diye konuştu. Körezlioğlu, Profilo Telra'nın dönem dönem çeşitli kampanyalar uyguladığını, ancak Euro 2008 için özel bir kampanya uygulamadıklarını kaydetti.

YENİ ÜRÜN VE KAMPANYA YARIŞI

Arçelik, 100Hz Motion Plus serisi LCD televizyonlar ile iki kat daha net görüntü sağladığını açıkladı. Açıklamada ?Yeni seri 2008 yılı içinde hem ABD hem Avrupa'da 'tasarım oskarları' olarak adlandırılan 'CES Tasarım ve Yenilik' ile 'IF Tasarım' ödüllerinin de sahibi oldu" denildi.

Electro Word, Euro 2008 öncesi televizyonlarını değiştirmek isteyenlere, "Bu indirim taraftarı ateşler" sloganı ile cazip bir teklif sunuyor. Şirket, "tüm LCD ve plazma televizyonlarda yüzde 18 KDV bizden" diyerek, KDV'yi üstleniyor.

Vatan Bilgisayar, LCD ve plazma TV alanlara Wordcard, Maximum, Advantage ve İdeal Kart'a 5 taksit imkanı sunuyor. n Darty, başlattığı kampanya ile 100'den fazla LCD ve plazmada cazip imkanlar sunuyor. Darty, LCD ve plazmalarda güven sözleşmesi çerçevesinde ücretsiz eve teslim, montaj ve kullanıcı eğitimi de veriyor.

Euro 2008'e sayılı günler kalırken, 7 Haziran'da başlayacak şampiyonanın televizyon satışları için büyük fırsat yarattığını ifade eden yetkililer, sektörde yapılan kampanyaların da etkisiyle LCD ve plazma TV satışlarının ortamala yüzde 50 arttığına işaret ediyor. Yüzde 10-20 arasında uygulanan indirim kampanyaları ile fiyatların 2 bin YTL'nin altına inmesi, LCD ve plazma TV'lerin satışlarını tetiklerken, tüketicilerin en çok 94- 106 ekran televizyonları tercih ettikleri belirtiliyor. Geçen yıl yaklaşık 600 bini bulan LCD ve plazma TV satışlarının bu yıl sonunda 1 milyon adedi geçmesi bekleniyor. Yetkili satıcılar, "Şampiyona, adeta doping etkisi yarattı. İşler bir anda açıldı, önümüzdeki hafta satışların daha da hızlanmasını bekliyoruz" dediler.

2.5 KAT ARTTI

Arçelik bayisi Karademir Ticaret'in yetkilisi Emin Karademir, yılın ilk aylarında, ayda 3-4 adet LCD televizyon satarken, bu ay 10 adet LCD TV sattıklarını belirterek, "Son 10 günde işler iyi gidiyor? dedi. Vestel bayisi Buse Elektronik yetkilisi Seda Hergün de LCD satışlarında hareketlenme olduğuna değinerek, şunları söyledi: "Özellikle son bir haftadır, mağazamıza gelerek, fiyatlarını soranların sayısında büyük bir artış var.?

1.4 MİLYAR EURO

MasterCard'ın araştırmasına göre Türkiye her UEFA Euro 2008 maçını 42 milyon euro için oynayacak. Maçların başta 16 katılımcı ülke olmak üzere Avrupa ekonomisine katkısı ise 1,4 milyar euro olacak. Rapora göre, elde edilecek kazanç maçı oynayan ve ev sahibi ülkeler Avusturya ve İsviçre arasında paylaşılacağı gibi, Avrupa ekonomisinin tümüne yansıyan olumlu etkileri olacak. En kazançlı maçların potansiyel geliri maç başına 49-56 milyon euro dolayında olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber