Maliye:Memura şort giydirmem!!!

Haber Giriş : 20 Ekim 2004 11:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gümrük Müşteşarlığı, sahil şeridinde görev yapan elemanlarının şortlu üniforma giymesi için ısrar ediyor. Maliye Bakanlığı ise devlet ciddiyetiyle bağdaşmadığını ileri sürerek 'memura şort giydirmem' diyor.

Gümrük Müsteşarlığı ile Maliye Bakanlığı arasında 'şortlu üniforma' krizi yaşanmasına neden olan olay, Gümrük Müsteşarlığı'nın bir talebiyle başladı. Gümrük Müsteşarlığı, sahil şeridinde görev yapan gümrük görevlilerinin daha rahat çalışması için görevlilerine şortlu üniforma diktireceğini, mevzuat gereği, Genelkurmay Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı'na bir yazıyla bildirdi. Müsteşarlık ayrıca şortlu üniformanın bir örneğini de ilgili kurumlara gönderdi. Genelkurmay Başkanlığı ile İçişleri Bakanlığı isteğe sıcak yaklaştı. Her iki kurumdan da Gümrük Müsteşarlığı'na 'olur' dendi.

Ancak şort için ödenek vermesi gereken Maliye Bakanlığı sorun çıkardı. Maliye Bakanlığı, Gümrük Müsteşarlığı'na yazdığı yazıda, devlet görevlilerinin şort giymesinin 'vazife ve devlet ciddiyeti ile bağdaşamayacağını' belirtti. Gümrük görevlilerinin şort giymesine izin vermeyen bakanlık bu konuda ödenek de vermedi. Maliye Bakanlığı 'şort giydirmem' derken Gümrük Müsteşarlığı, bakanlığa tekrar bir yazı göndererek birçok Avrupa ülkesinde sahil şeridinde çalışan gümrük görevlilerinin bu kıyafetlerle iş yaptığının altını çizdi ve isteğinde ısrarcı oldu. Şimdi Maliye Bakanlığı'nın buna ne cevap vereceği merakla bekleniyor. Türkiye'de sahil bölgelerindeki kolluk kuvvetlerinin, şortla hizmet veren birimleri bulunuyor.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber