Elektrik ve doğalgazda Türkiye hâlâ ucuz ülke

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 26 Mayıs 2008 08:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji Bakanı Güler, petrol fiyatlarının 5-6 yılda 22 dolardan 138 dolara çıktığını belirterek, ?Bunlar maliyeti etkiliyor ancak biz buna rağmen çok ucuzuz? dedi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, ?Elektrikte ve doğal gazda, Türkiye ucuz ülke- ler arasında? dedi. Bakan Güler, Türkiye'nin enerji potansiyeli yüksek bir ülke olduğunu ve bu potansiyeli harekete geçirecek projeler ürettiklerini söyledi. Hükümetleri döneminde, başta dar gelirli vatandaşları düşünerek, enerjide ?düşük fiyat politikası? uyguladıklarını ve bundan sanayici, ihracatçı, turizmci gibi çok sayıda sektörün faydalandığını belirten Güler, ?Biz bunu bütçeye yük olmadan yaptık. Ancak biz petrol fiyatlarını 22 dolarla devralmıştık, fiyatlar şimdi 138 dolara kadar çıktı. Tabii bunlar maliyeti etkiliyor, ancak biz buna rağmen yine de çok ucuzuz? dedi.

Enerjide üretimin yanısıra tasarrufun da önemine değinen Güler, yıl başında uygulamaya koydukları Enerji Verimliliği Projesi'ne (ENVER) Türk halkının ilgisinin memnuniyet verdiğini söyledi.

TASARRUF ÇOK ÖNEMLİ

Akkor lambaların değişimi ile ilgili Türkiye'nin değişik yerlerinde kampanyaların kendiliğinden başladığını bildiren Güler, ?100 vatlık bir lambayı 20 vatlık verimlisiyle değiştirince büyük bir avantaj sağlıyor. 77 lira para cebimizde kalıyor? dedi. Güler, sanayideki elektriğin yüzde 70'inin elektrik motorlarında tüketildiğini belirterek, bu motorların değişimiyle yüzde 30 tasarruf sağlanacağını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber