Elektrik ve gaza yüzde 20 zam kapıda

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 26 Mayıs 2008 12:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Bakan Güler, 1 Temmuz'da öngörülen enerjide otomatik fiyatlandırmanın öne çekil-mesinin bugün karara bağlanacağını açıkladı. Karar çıkarsa elektrik ve doğalgaza zam yolda.

Havaların iyice ısınması ile birlikte elektrikte yaşanacak olası arz sıkıntısı için şimdiden tedbirler alınmaya başlandı. Kuraklık nedeniyle barajlardaki elektrik üretimi 3'te bir oranında azaldı.

Arzda sıkıntı yaşandığını belirten Enerji Bakanı Hilmi Güler, ?Esnafı, sanayiciyi, dar gelirli vatandaşı herkesi düşünmek zorundayız. Üretim miktarı belli; şu anda sorun yok ama kuraklık nedeniyle tedbirler alıyoruz? dedi.

Güler, 1 Temmuz'da başlatılması planlanan otomatik fiyatlandırmanın öne çekilmesi ile ilgili ekonomi yönetimindeki bakanlarla toplanacaklarını da açıkladı. Güler, ?1 Temmuz diye ilan ettik. Öne çekilmesi ile ilgili görüşmeler sürüyor. Bakanlarla bugün ayrıca bir görüşme yapacağız. Ayrıca Bakanlar Kurulu'nda enerji yatırımları konusunda bir bilgilendirme de yapılacak. Ekonomiden sorumlu bakan arkadaşlarımızla hesaplamalar yapıyoruz? diye konuştu.

EN AZ YÜZDE 20 ZAM

Ekonomi yönetimindeki bakanların yapacağı toplantıdan otomatik fiyatlandırmanın öne çekilmesi kararı çıkarsa, 1 Haziran itibarıyla elektrik ve doğalgaz zamlanacak. Elektrikteki zam ihtiyacının en az yüzde 20 olduğu belirtiliyor.

Sezer Kılıç'ın haberi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber