Adaylar, KPSS'ye Hangi Düzeyden Girecek?

Mezun olduğu alanın iş imkanının kısıtlı olması dolaysıyla alt öğrenim düzeyinden girmeyi düşünen bir çok aday bulunmaktadır. Örneğin lisans mezunu önlisans veya ortaöğretim, önlisans mezunu ise ortaöğretim düzeyinden girmeye çalışmaktadır. Özellikle mezun olanlar açısından ifade etmek gerekmektedir: Bu tür bir girişim atama yapılsa dahi iptalle karşılaşabilir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Haziran 2008 15:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2008-KPSS Önlisans / Ortaöğretim kılavuzunda bu konuya ilişkin olarak yer alan açıklama sırasıyla şu şekildedir:

MEZUNLAR VE MEZUN DURUMDAKİLER GİREBİLİR

1- Bu sınava ortaöğretim okullarından veya önlisans programlarından mezun olanlar ile mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilecektir.

27 HAZİRAN İTİBARİYLE ÖNLİSANSTAN MEZUN OLANLAR LİSE MEZUNU OLARAK GİREMEZ

2- 2008-KPSS ÖNLİSANS / ORTAÖĞRETİM'e son başvuru tarihi olan 27 Haziran 2008 tarihi itibariyle önlisans diploması almaya hak kazanmış adaylar ortaöğretim düzeyinde sınava başvuramazlar.

9 MAYIS İTİBARİYLE LİSANS MEZUNU OLANLAR LİSE MEZUNU VEYA ÖNLİSANS MEZUNU OLARAK GİREMEZLER

3- 2008-KPSS LİSANS'a son başvuru tarihi olan 9 Mayıs 2008 tarihi itibariyle lisans diploması almaya hak kazanmış adaylar bu sınava başvuramazlar.

LİSANSA VE BU SINAVA BAŞVURAN ADAYIN DURUMU

4- 2008 KPSS LİSANS'a başvurmuş adaylar her ne sebeple olursa olsun bu sınava da başvurdukları takdirde, bu adayların 2008-KPSS LİSANS başvuruları iptal edilir Lisans düzeyinde yapılacak sınava girseler dahi sorulara vermiş oldukları yanıtlar değerlendirmeye alınmaz.

KILAVUZ HÜKMÜNE AYKIRI HAREKET EDENLERİN DURUMU

5- Yukarıda yer verilen 4 açıklamanın metinleri aynen kılavuzda yer almaktadır. Adayların "Ben bu açıklamalardan haberdar değilidim" deme hakları bulunmamaktadır. Adayların eşit koşullarda yarışmalarına imkan tanımak amacıyla getirilen bu düzenlemeye uyulması gerekmektedir. Aksi halde, yarın tercih işlemleri sonrasında atama yapılsa dahi, kamu kurumu, adayın başvuru tarihi itibariyle bir üst öğrenimden mezun olduğunu tespit ederse atamayı iptal edecektir.

ADAY, 27 HAZİRAN İTİBARİYLE MEZUN DEĞİLSE

6- Son bir husus olarak şunu belirtmek gerekmektedir. Kılavuzda sadece, son başvuru tarihi olan 27 Haziran 2008 tarihi itibariyle önlisans diploması almaya hak kazanmış adayların ortaöğretim düzeyinden sınava başvuramayacakları hüküm altına alınmıştır. 27 Haziran 2008 tarihi itibariyle mezun olmamış adayların sınava önlisans düzeyinden girme zorunluluğu bulunmamaktadır. Bu adaylar istiyorlarsa sınava ortaöğretim düzeyinden girebilirler. Sınava ortaöğretim düzeyinden giren adaylar, daha sonra mezuniyetleri değişse dahi sınava hangi düzeyden girmiş ise o düzeyden KPSS tercih işlemlerine katılması gerekmektedir.

"3. sınıfa geçen AÖF öğrencisi, KPSS'ye hangi düzeyden girmelidir?" başlıklı sorunun cevabı için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber