Belediye başkanının hibe edilen okul arazisini sattığı iddiası

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2008 18:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tuzla Orhanlı Belde Belediye Başkanı Cemil Ekşi, hakkında, beldedeki hibe edilen okul arazisini sattığı ve su havzası üzerindeki arazileri de imara açtığı yönündeki iddiaları yalanladı. Ekşi, Deniz Baykal'ın seçim startını Tuzla'dan vermesi ve kendisinin de aday olduğunu açıklamasından sonra iddaların ortaya atıldığını öne sürerek, siyasi linç kampanyası ile karşı karşıya olduğunu söyledi.

CHP'li Orhanlı Belediye Başkanı Cemil Ekşi, hakkında bir gazetede, beldedeki hibe edilen okul arazisini sattığı ve su havzası üzerindeki arazileri de imara açtığı yönündeki iddiaları yanıtlamak için basın açıklaması yaptı. Başkanlık makamında gerçekleştirilen toplantıya, çok sayıda CHP'li ve belde halkı da katıldı.

İddiaları tek tek değerlendiren Cemil Ekşi, "Seçimler sırasında Orta Mahalle'de okul yapılması için söz vermiştim. Bir hayır sever bana gelerek okul yapılması için arsayı satmak istediğini söyledi. Ben de kendi adıma ve kendi imkanlarımla okul yaptırmak için 250 bin YTL ödeyerek araziyi satın aldım. 16 derslik bir okul yaptırmak istedim ancak, maddi olarak buraya okul yaptırma imkanım olmadı. İlçe Mille Eğitim Müdürlüğü'ne durumu bildirdik ve bir hayırsevere 24 - 26 derslik okul yapması için, bu arsayı 1 kuruş dahi kar gütmeden aynı para karşılığında devrettim. Hatta, yeter ki okul yapılsın diye tapu masraflarını da ben karşıladım. " diye konuştu. Ekşi, su havzalarının imara açılması ile ilgili ise, Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından 25 binlik imar planı hazırlandı. Biz de 5 binlik ve binlik planlarımızı hazırladık. Bu plan daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İSKİ tarafından onaylandı. 4 Yıldır bu planı uyguluyoruz ve herhangi bir değişiklik yapmadık ve böyle bir talebimiz de olmadı." dedi.

İddiaların asılsız olduğunu ve hukuki işlem başlatacaklarını da belirten Cemil Ekşi, bu iddiaların, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın yerel seçimler startını Tuzla'dan vermesi ve kendisinin de Tuzla Belediye Başkan adayı göstermesinden sonra ortaya çıkmasına da dikkat çekti. Ekşi, "Demek ki benim adaylığımdan rahatsız olan ve korkan birileri var." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber