Her üç kişiden biri daha önce tansiyonunu hiç ölçtürmemiş

Haber Giriş : 27 Mayıs 2008 15:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Türk Hipertansiyon ve Böbrek Hastalıkları Derneği'nin ülke genelinde yaptığı çalışmanın sonuçlarına göre, Türkiye'de her üç kişiden birinin daha önce tansiyonunu hiç ölçtürmediği ortaya çıktı.

Türk Hipertansiyon ve Böbrek Hastalıkları Derneği'nin ülke genelinde yaptığı çalışmanın sonuçlarına göre, Türkiye'de her üç kişiden birinin daha önce tansiyonunu hiç ölçtürmediği ortaya çıktı.

Sağlık Bakanlığı'nın sitesinde yer alan Türk Hipertansiyon ve Böbrek Hastalıkları Derneği'nin ülke genelinde yaptığı çalışmada dikkat çekici sonuçlar çıktı. Buna göre,her 3 erişkinden biri, yani 15 milyon kişi daha önce hiç tansiyon ölçtürmedi. Yine her 3 erişkinden birinin hipertansiyonu var ve hipertansiyonu olan 10 erişkinden 6'sı ya da 9 milyon kişi hipertansiyonunun farkında değil. Hipertansiyonu olan 10 erişkinden 7'si yani yaklaşık 10 milyon kişi tedavi almazken, hipertansiyonu olan 100 erişkinden 92'sinin tansiyonu kontrol altında bulunmuyor.

Öte yandan önümüzdeki 25 yıl içinde hipertansiyon görülme sıklığının yüzde 60, Türkiye'de ise bu oranın yüzde 80'lere kadar çıkacağının tahmin edildiği de belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber