İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Gazetecilik bölümü mezunları, KPSS 2008/3'te, hangi kadroları tercih edecek?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Mayıs 2008 22:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SORU: Merhaba
Ben İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunuyum. Yeni yayınlanan kadro kodları ile ilgili bir sorum olacak.
Fakültemizde Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Radyo Tel. Sinema bölümleri vardı. Şimdi işe alımlarda kodlara baktığımda aşağıdaki kodları isteyen kurumlara memurluk tercihi yapabilecek miyim onu soracaktım. İyi çalışmalar dilerim. İyi günler.
(4271 Medya ve İletişim veya Medya ve İletişim Sistemleri lisans programından mezun olmak.)
(4273 İletişim, İletişim Bilimleri, İletişim Sanatları, İletişim Tasarımı, İletişim Tasarımı (Multimedya), İletişim ve Tasarım lisans programlarının birinden mezun olmak.)
(4291 Halkla İlişkiler, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Reklamcılık ve Halkla İlişkiler, Halkla İlişkiler ve Tanıtım lisans programlarının birinden mezun olmak.)

CEVAP: Yukarıda yer verdiğiniz her bir kodda yer alan bölümler, bir üniversitemizde bulunmaktadır. Bu kodlar yazılmış olmasına rağmen "Gazetecilik" bölümünün yazılmamış olması bilinçli bir tercihtir. Bu şu anlama gelmektedir. İlana çıkan kamu kurumu, sadece yukarıda yer verilen bölüm mezunlarının başvurmasını istemiştir.

Ancak eğer gazetecilik bölümünün yukarıda yer verilen bölümlerle denk olduğuna dair elinizde bir YÖK kararı var ise bu halde başvuru yapabilirsiniz. Öncelikle YÖK'ten bu şekilde bir bilgi edinmeye çalışınız. Muhtemelen YÖK, "denk olmadığına" dair görüş verecektir.

Bu nedenle sadece mezun olduğunuz bölümün koduna yer veren kadroları tercih etmelisiniz. Eğer mezun olduğunuz bölümünden hiç alım yok ise lisans mezunu olarak 4001 koduna yer veren kadroları tercih edebilirsiniz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber