Akyıldız: 'Memura ek ödeme müjdesi' haberleri gerçeği yansıtmıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2008 14:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, "Memura Ek Ödeme Müjdesi" başlığı ile yayınlanan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Akyıldız, yaptığı açıklamada, son günlerde bazı yayın organlarında "Memura Ek Ödeme Müjdesi" başlığı altında haber yayınladığını ifade ederek, haber içeriğinde, ek ödemesi olmayan 1 milyon 400 bin kamu görevlisinin geçen yıl aldığı "denge tazminatının" sürekli hale getirildiğinin belirtildiğini hatırlattı.

Denge tazminatının Türkiye Kamu-Sen tarafından gündeme getirildiğini belirten Akyıldız, "Sendikanın büyük mücadelesinin bir zaferi olarak, kamu görevlilerinin 2.5 yıldan beri aldıkları bir tazminatın, yeni getirilen bir ödeme gibi gösterilmesini son derece yanlı bir tutum olarak görüyoruz. Bu tür haberlerle gerçekleri bilmeyen vatandaşlarımızın da memurlara yeni bir ek ödeme yapılacağı fikri uyandırılmak istenmektedir" dedi. Akyıldız, şunları kaydetti:

"Eğer bu haberler bilgi eksikliğinden kaynaklanan bir yanlıştan kaynaklanıyorsa, bu yanlışın derhal düzeltilmesi bir zorunluluktur. Böylesi yanlışlar içeren bir habere, siyasi iradenin sessiz kalışı da anlamlıdır. Hükümet, bu konuda samimi, ciddi, sorumlu ve gerçekleri içeren bir açıklama yapmalıdır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber