BBP lideri Yazcıoğlu memurların sorunlarını Meclise taşıdı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Mayıs 2008 06:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu TBMM Genel Kurulunda, kamuda çalışan memurlar ve veteriner hekimlerin sorunlarına değindi.

4/C'lileri çağdaş köleler pozisyonunda çalıştırılan 4/C' liler olarak tanımlayan Yazıcıoğlu, "Kamuda çalışan memurlarımızın da sorunları oldukça fazladır. Bu sorunların en başında ve doğrudan etkileyici olanı maaşların düşüklüğü ve ücret adaletsizliğidir. Çalışarak bir ayın sonunda aldıkları ücret; insan onur ve haysiyetine yakışır derecede yaşama imkânını sağlamamaktadır. Memurlar, işçiler, emekli, dul ve yetimlerimiz enflasyon ve geçim pahalılığı altında ezilmektedirler. Hükümet tarafından maaş artışları belirlenirken enflasyon esas alınmıştı. Ancak öngörülen maaş artışları; bugüne gelindiğinde görülmüştür ki bırakın mutfaktaki hissedilir enflasyonu TUİK tarafından açıklanan enflasyon rakamının bile çok gerisinde kalmıştır. Hükümetin muhtaçlık, engelli, emekli, dul, yetim ve memurlarımızın maaşlarını yeniden gözden geçirmesi ve iyileştirmesi şart olmuştur." dedi.

Veteriner hekimler sorunlarına da değinen Yazıcıoğlu tarım, hayvancılık, gıda, el sanatları gibi birçok önemli alanda faaliyet gösteren bir bakanlığın çalışanlarının ek tazminat alamayan birkaç Bakanlıktan biri olmasının üzücü olduğunu belirtti. Tam Gün Çalışma Yasasına değinen Yazıcıoğlu "Sağlık Bakanlığı tarafından sağlık personelinin özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik kanun çalışması hazırlığı bulunmaktadır. Bu yasada Tam Gün Çalışma Yasasında, hayvan sağlığı hizmetleri ve veteriner hekimler yasa kapsamı dışında tutulmuştur. Bunun yanında, bugüne kadar 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda yapılan değişiklerle teknik personelin özlük haklarında iyileştirmeler yapılmış, ancak sağlık sınıfında yer alan veteriner hekimler bu iyileştirmelerden de yararlanamamıştır. Bunun sonucu, veteriner hekimler emsal meslek mensuplarına göre en düşük ücret alan meslek haline gelmiştir. Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan Kanunu Taslağının 9 uncu Maddesi, 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede değişiklik öngörmekte olup, uzman tabip, tabip, diş hekimi ve eczacılar için görev tazminatı öngörmektedir. Tam Gün Çalışma Yasası kapsamında olmayan bu değişiklikte, Sağlık sınıfında yer alan veteriner hekimlerin kapsam dışında bırakılması büyük bir haksız uygulamaya neden olacaktır. Bu nedenle, bu madde değişikliğinde veteriner hekimlerin de kesinlikle yer alması gerekir.
Çok zor şartlarda görev yapan, ancak, özlük hakları ile ilgili olarak mağdur edilmiş olan veteriner hekimlerin, bu kanun kapsamında mağduriyetlerinin giderilmesi için, Sayın Sağlık Bakanının dikkatlerine sunuyorum." dedi.

4/B'lilere kadro hakkı tanınmasını isteyen Yazıcıoğlu "4-B statüsünde görev yapmakta olan çok sayıda sözleşmeli personel mevcuttur. Bu personele kadro verilmeli veya iş garantisi ve nakil hakkı tanınmalıdır." dedi.

Yazıcıoğlu konuşmasında görevde yükselme sınavlarının açılmamasına da değindi. BBP lideri konuya ilişkin olarak yaptığı konuşmada "Uzun zamandır görevde yükselme ve unvan değişikliği imtihanları açılmamıştır. Sınav açıldığı takdirde hak elde etme beklentileri karşılanabilir." dedi.

Bugüne kadar iktidara gelmiş tüm siyasi partilerin muhalefette iken söylediği ve iktidarda unuttuğu "eşit işe eşit ücret" prensibinin, AKP iktidarı tarafından da unutulduğunu vurgulayan Yazıcıoğlu "Çalışma barışının temini açısından aynı işi yapan personele aynı ücretin ödenmesi sağlanmalıdır." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber