Meclis'te 'Arınç piyangosu'yla emekli olup yüksek maaş aldılar

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 29 Mayıs 2008 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nuray BABACAN / ANKARA

Bülent Arınç'ın TBMM Başkanlığı döneminde yaptığı atamalara ilişkin "ayrıcalıklar" gün yüzüne çıkmaya başladı.

Arınç döneminde göreve başlayan İETT şube müdürünün yüksek emekli maaşı alması için 44 gün müşavir yapıldığı ortaya çıktı. 44 gün bu görevde kalan Korca'nın son görevlendirmesi nedeniyle emeklilik maaşında 1.000 YTL artış oldu. CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Arınç'ın TBMM Başkanlığı döneminde Meclis'e bağlı kurumlara, Arınç'ın akrabası, RP, AKP ve FP eski yöneticileri ile belediye bürokratların atandığı iddialarını TBMM gündemine taşıdı. İnce'nin sorularına yanıt veren TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, Arınç döneminde yapılan şu ilginç atamaları doğruladı:

44 günde kıyak emeklilik

Yetka Korca, İstanbul Belediyesi İETT İşletme Genel Müdürlüğü'nde şube müdürü olarak görev yaparken, Arınç döneminde 25 Mayıs 2005'te TBMM Milli Saraylar Daire Başkanlığı'na bağlı Yıldız Çini ve Porselen Sanayi İşletmesi Müdürlüğü görevine getirildi. Korca, 14 Aralık 2006'da TBMM Başkan Müşavirliği görevine naklen atandı. Korca, 44 gün sonra 65 yaşını doldurduğu 28 Ocak 2007 tarihinde de yaş haddinden emekli oldu. 62 yaşındaki İsmet Dağlı, İstanbul Belediyesi İSKİ Genel Müdürlüğü'nde şube müdürü olarak görev yaparken, 10 Kasım 2006'da, TBMM Milli Saraylar Daire Başkanlığı'na bağlı Yıldız Çini ve Porselen Sanayi İşletme Müdürlüğü Müdür Yardımcılığı görevine atandı. Dağlı, 14 Aralık 2006'da da işletme müdürlüğü görevine getirildi. Fazilet Partisi Maltepe İlçe Başkanı Mustafa Köksal da aynı biçimde Meclis kadrosuna geçirildi. Milli Saraylar Daire Başkanlığı'nda 4-C kadrosuna geçici personel olarak görev yapmaya başladı. 5 Aralık 2006'da göreve alınan Köksal'ın görevine, Köksal Toptan döneminde "hizmetine ihtiyaç duyulmadığı" gerekçesiyle son verildi.

Hem akraba, hem damat

CHP'li İnce, Arınç'ın eşi Münevver Arınç'ın akrabası olduğu öne sürülen Şahin Yıldırım'ın da emekli olduğu halde işe başlatıldığı iddialarını gündeme getirdi. Yanıtta, Şahin Yıldırım'ın 24 Ağustos 2004'te Milli Saraylar Daire Başkanlığı'nda memur ünvanı ile göreve alındığı doğrulandı. Yıldırım'ın 15 Şubat 2006'da İdari Şube Müdür görevine getirildiği açıklandı. Yıldırım'ın Manisa Karaağaçlı Belediye Başkanlığı görevi yaptığı ve o dönemde emekli olduğu da belirlendi. Şahin Yıldırım'ın damadı olduğu öne sürülen Yasin Şakıyan'ın da yine Milli Saraylar Daire Başkanlığı'nda 4-C geçiçi kadro ile işe alındığı ve 1 Ağustos 2006 tarihinden beri bu görevi sürdürdüğü bildirildi. Pakdil, bu kişilerin birbirleri ve Arınç'la akrabalık ilişkileriyle ilgili olarak TBMM'de bir kayıt tutulmadığını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber