CHP, başhekimin görevden alınmasını Meclise taşıdı

Haber Giriş : 29 Mayıs 2008 08:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Osmaniye Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mustafa Zeren'in görevden alınmasıyla ilgili iddiaları Meclis gündemine getirdi. İnce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a, Başhekim Zeren'in görevinden alınmasında AKP Osmaniye İl Başkanı Ali Binboğa'nın bir etkisi olup olmadığını sordu.

CHP'li İnce, Başbakan Erdoğan ve Sağlık Bakanı Akdağ'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği iki ayrı soru önergesinde, Osmaniye Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mustafa Zeren'in görevinden alınmasıyla ilgili iddialara yer verdi. İnce, Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın konuyla ilgili olarak hazırladığı raporda, Osmaniye Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Vekili Dr. Cumhur Gök, Hastane Müdürü Hamza Tor, Müdür Yardımcısı Mustafa Vural, Müdür Yardımcısı Vekilleri Üzeyir Şahan ve Yılmaz Yükselir'in birlikte hareket ederek, Başhekim Mustafa Zeren ile anlamsız bir sürtüşme içine girdiğinin belirtildiğini kaydetti. Söz konusu kişilerin üst makamlara haksız şikayetlerde bulundukları, yerel siyasetçilerden destek aldıkları, hastane hizmetlerine hız ve kalite vereceklerine tam aksi yönde sekteye uğratarak, yavaşlamasına sebebiyet verdikleri ve huzursuzluk çıkardıklarının da raporda yer aldığını belirten İnce, önergesinde Bakan Akdağ'a şu soruları yöneltti:

"-Yukarıda belirtilen hususlar ile ilgili adı geçen kişiler hakkında hangi cezai işlemler yapılmıştır?

-Müfettiş raporuna göre; müşterek hareket ederek grup oluşturan, Yerel siyasetçilerden destek alan, hastane hizmetlerine hız ve kalite vereceklerine tam aksi yönde sekteye uğratarak yavaşlamasına neden olan, huzursuzluk çıkaran yukarıda adı geçen kişiler hakkında hangi idari işlemler yapılmıştır?

-Bu kişiler halen Osmaniye Devlet Hastanesi'ndeki görevlerine devam etmekte midirler?, Bu kişiler müfettiş raporunda ifade edildiği gibi; Osmaniye'deki yerel siyasetçiler tarafından korunmakta mıdır? Müfettiş raporunda bu kişileri koruduğu söylenen yerel siyasetçiler kimlerdir? Yerel siyasetçilerin bu kişilerle ilgili size bu kişilerin korunmaya devam edilmesi yönünde bir telkini, uyarısı, önerisi olmuş mudur?

-Müfettiş raporuna göre, tarafgir hareketlerde bulunan, Devlet memuruna itibar ve güven duygusunu sarsacak nitelikte davranışta bulunan Osmaniye İl Sağlık Müdür Yardımcısı Osman Yazar hakkında hangi idari işlem yapılmıştır ve Yazar buradaki görevine devam etmekte midir?

-Osmaniye Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mustafa Zeren'in görevden alınmasının gerekçesi nedir? Mustafa Zeren'in görevden alınması için yerel siyasetçiler tarafından size herhangi bir öneri getirilmiş midir?"

-BAŞBAKAN'A AKP'Lİ İL BAŞKANININ ETKİSİ VAR MI SORUSU-

CHP'li İnce, Başbakan Erdoğan'a ise "Osmaniye Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mustafa Zeren'in görevden alındığı doğru mudur? Doğru ise, Başhekimin görevden alınmasının gerekçesi nedir? Başhekim Op. Dr. Mustafa Zeren'in görevden alınmasında AKP İl Başkanı Ali Binboğa'nın partinizin İl Başkanları toplantısında size iletmesinin etkisi olmuş mudur? Osmaniye Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mustafa Zeren şu an Sağlık Bakanlığı'nın hangi bünyesinde görev yapmaktadır?" sorularını yöneltti.

Memurlar net olarak ulaştığımız soru önergeleri ise şunlar;

TBMM BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Recep Tayyib ERDOĞAN tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için gereğinin yapılmasını arz ederim.26.05.2008

Muharrem İNCE

Yalova Milletvekili

1-Osmaniye AKP İl Başkanı Ali BİNBOĞA'nın AKP il başkanları toplantısında Osmaniye Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr Mustafa ZEREN'i kastederek görevden alınmasını talep etmesi ve buna sizin; "Kardeşim siz böyle şeylere niye karışıyorsunuz? Benim teşkilatım ne zamandan beri atamalara karışıyor? Bakın biz bakan atamışız, müsteşar atamışız, genel müdür atamışız, vali atamışız. Bu onların işidir. Çok ciddi bir sıkıntı mı görüyorsunuz, halledilemez bir problem mi var? O zaman yazarsın raporunu bana veya ilgili bakan arkadaşa sunarsın. Parti olarak sizlere yıllardır anlatıyorum. Daha kaç kere söyleyeceğim; bu işlere karışmayın diye, halen karışıyorsunuz. Görmüyor musunuz, gazetelere manşet oluyoruz. Bunlar hoş şeyler değil, bu işlere girmeyin." demeniz üzerine il başkanınız Ali BİNBOĞA "Özür diliyorum efendim" diyerek yerine oturmuştur.

Osmaniye Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr Mustafa ZEREN şu an Osmaniye Devlet Hastanesi Başhekimi midir?

2- Osmaniye Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr Mustafa ZEREN Osmaniye Devlet Hastanesi Başhekimliği görevinden uzaklaştırılmış ise Osmaniye AKP İl Başkanı Ali BİNBOĞA'nın bu isteği değerlendirilmiş midir?

3- Osmaniye Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr Mustafa ZEREN şu an Sağlık Bakanlığının hangi bünyesinde görev yapmaktadır?

4-Başarılı çalışmalarıyla bilinen Osmaniye Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr Mustafa ZEREN'i Osmaniye Devlet Hastanesi Başhekimliği görevine tekrar atanması için girişimde bulunmayı düşünüyor musunuz?

4- Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın 17/01/2008 tarih ve 521 sayılı yazısı ekinde yer alan Osmaniye Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr Mustafa ZEREN için görevlendirilen müfettişlerin 02/01/2008 tarih ve 48/01 sayılı raporu doğrultusunda; Başarılı çalışmalarıyla bilinen Osmaniye Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr Mustafa ZEREN hakkında müfettiş raporunda her hangi bir suçlama bulunmamasına rağmen Osmaniye Devlet Hastanesi Başhekimliği görevinden niçin uzaklaştırılmıştır?

5- Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın 17/01/2008 tarih ve 521 sayılı yazısı ekinde yer alan Osmaniye Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr Mustafa ZEREN için görevlendirilen müfettişlerin 02/01/2008 tarih ve 48/01 sayılı raporuna göre; müşterek hareket ederek grup oluşturan, Yerel siyasetçilerden destek alan, Hastane hizmetlerine hız ve kalite vereceklerine tam aksi yönde sekteye uğratarak yavaşlamasına neden olan, huzursuzluk çıkaran Osmaniye Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Vekili Dr. Cumhur GÖK, Hastane Müdürü Hamza TOR, Müdür Yardımcısı Mustafa VURAL, Müdür Yardımcısı Vekilleri Üzeyir ŞAHAN ve Yılmaz YÜKSELİR ve tarafgir hareketlerde bulunan, Devlet Memuruna itibar ve güven duygusunu sarsacak nitelikte davranışta bulunan Osmaniye İl Sağlık Müdür Yardımcısı Osman YAZAR

Mevcut görevlerine devam etmektedirler. Şikâyet edilen Op. Dr Mustafa ZEREN üzerinde önemli bir suç bulunmamasına rağmen yukarıda sıralanan suçları işleyen kişiler hakkında yapılan işlemler bekletilmektedir. Bu olayların olmaması için uyardığınız il teşkilatınızın parti disiplinine uygun davrandığı kanaatinde misiniz?

6-Sizin hassas davranmanıza karşılık; Yukarıdaki olaylara sebebiyet veren ve sorumluluklarını yerine getirmeyen, müfettiş raporlarına göre işledikleri suçlara rağmen görevlerine devam eden kişileri, koruyan ve kollayan idareci ve bürokratlar hakkında işlem yapmaları için gerekli birimlere talimat vermeyi düşünüyor musunuz?

TBMM BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Sağlık Bakanı Sayın Dr. Recep AKDAĞ tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için gereğinin yapılmasını arz ederim.26.05.2008

Muharrem İNCE

Yalova Milletvekili

Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın 17/01/2008 tarih ve 521 sayılı yazısı ekinde yer alan; Osmaniye Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr Mustafa ZEREN hakkında görevlendirilen müfettişlerin, 02/01/2008 tarih ve 48/01 sayılı raporu doğrultusunda;

1- Osmaniye Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Vekili Dr. Cumhur GÖK, Hastane Müdürü Hamza TOR, Müdür Yardımcısı Mustafa VURAL, Müdür Yardımcısı Vekilleri Üzeyir ŞAHAN ve Yılmaz YÜKSELİR hakkındaki raporda;

Dr. Cumhur GÖK, Hamza TOR, Mustafa VURAL, Üzeyir ŞAHAN ve Yılmaz YÜKSELİR'in; görevlerini gereği gibi yapmayıp, birbirleriyle sürekli bir hesaplaşma ortamı yaratarak, hastane idaresini zafiyet içine düşürdükleri, konusunda;

?Dr. Cumhur GÖK, hastane Müdürü Hamza TOR ve idare tarafından doğrudan temin ile görevlendirilen personellerden Mustafa VURAL, Üzeyir ŞAHAN ve Yılmaz YÜKSELİR'in; görevlerini kurumlarca belirtilen usul ve esaslar doğrultusunda yapmadıkları gibi, müşterek hareket ederek grup oluşturup, Başhekimle anlamsız bir sürtüşme içine girdikleri, üst makamlara haksız şikâyetlerde bulundukları, yerel siyasetçilerden destek aldıkları, hastane hizmetlerine hız ve kalite vereceklerine tam aksi yönde sekteye uğratarak yavaşlamasına sebebiyet verdikleri, huzursuzluk çıkardıkları ve idare-başhekimlik çatışması oluşmasına neden oldukları? belirtilmiş ve adı geçen kişilerin aylıktan kesme cezası ile tecziye edilmeleri teklif edilmiştir.

Yukarıda belirtilen hususlar ile ilgili adı geçen kişiler hakkında hangi cezai işlemler yapılmıştır?

2- Müfettiş raporuna göre; müşterek hareket ederek grup oluşturan, Yerel siyasetçilerden destek alan, Hastane hizmetlerine hız ve kalite vereceklerine tam aksi yönde sekteye uğratarak yavaşlamasına neden olan, huzursuzluk çıkaran Yukarıda adı geçen kişiler hakkında hangi idari işlemler yapılmıştır?

3-Müfettiş raporuna göre; müşterek hareket ederek grup oluşturan, Yerel siyasetçilerden destek alan, hastane hizmetlerine hız ve kalite vereceklerine tam aksi yönde sekteye uğratarak yavaşlamasına neden olan, huzursuzluk çıkaran Bu kişiler halen Osmaniye Devlet Hastanesinde çalışmaya devam etmekte midirler?

4-Bu kişiler Müfettiş raporuna göre; Osmaniye deki yerel siyasetçiler tarafından korunmak tamıdırlar?

5-Bu kişiler Osmaniye deki yerel siyasetçiler tarafından korunmuyorlar ise müfettiş raporunda nasıl böyle bir ifade yer almıştır?

6-Osmaniye Valiliği ve diğer kurumlar bu kişiler hakkında yapılan iş ve işlemleri bekletmekte midir?

7-Bu kişiler Osmaniye deki yerel siyasetçiler, Osmaniye Valiliği ve diğer kurumlar tarafından korunmuyorlar ise; Müşterek hareket ederek grup oluşturan, Yerel siyasetçilerden destek alan, hastane hizmetlerine hız ve kalite vereceklerine tam aksi yönde sekteye uğratarak yavaşlamasına neden olan, huzursuzluk çıkaranlar neden halen Osmaniye Devlet Hastanesindeki görevlerine devam etmektedirler?

8-Osmaniye İl Sağlık Müdür Yardımcısı Osman YAZAR hakkındaki müfettiş rapurunda;

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Osman YAZAR 'ın tarafgir hareketlerde bulunarak güvenirliliğinin sarsılmasına sebebiyet verdiği konusunda;

?adı geçenin tarafgir hareketlerde bulunarak Devlet Hastanesi Satın Alma Komisyonu eski başkanı Dr. Cumhur GÖK ve Hastane Müdürü Hamza TOR'un Başhekim Op. Dr Mustafa ZEREN'i uygulamalarıyla ilgili olarak sık sık görüştüğü, bu kişilerin şikâyet mercii olarak adı geçen şahsı tanıdıkları, sık sık yanına uğrayarak Hastane idaresi ve yönetimi hakkında bilgi verdikleri, Dr. Cumhur GÖK ve Op. Dr Mustafa ZEREN'in aralarında oluşan çirkin hadisede Bakanlığa görevli olarak giden İl Sağlık Müdürü'nün Kendisine herhangi bir talimat vermemesine rağmen, Adli Tıp Raporu veren Kurtuluş Sağlık Ocağına gittiği ? bizim Cumhur beyin bir sıkıntısı vardı- şeklinde yaşana kavgayı anlatarak, adli Tabiple görüştüğü, bu haliyle üst düzey bir idarecinin güvenilirliğine gölge düşürdüğü, mevcut davranışıyla taraf olduğu izlenimi verdiği, böylelikle hizmet içinde Devlet Memuruna itibar ve güven duygusunu sarsacak nitelikte davranışta bulunduğu? belirtilmiş ve aylıktan kesme cezası ile tecziye edilmesi teklif edilmiştir.

Yukarıda belirtilen husus ile ilgili adı geçen kişi hakkında hangi cezai işlemler yapılmıştır?

9- Müfettiş raporuna göre; tarafgir hareketlerde bulunan, Devlet Memuruna itibar ve güven duygusunu sarsacak nitelikte davranışta bulunan Osmaniye İl Sağlık Müdür Yardımcısı Osman YAZAR hakkında hangi idari işlem yapılmıştır?

10- Müfettiş raporuna göre; tarafgir hareketlerde bulunan, Devlet Memuruna itibar ve güven duygusunu sarsacak nitelikte davranışta bulunan Osmaniye İl Sağlık Müdür Yardımcısı Osman YAZAR buradaki görevine devam etmekte midir?

11- Osmaniye Valiliği ve diğer kurumlar Osmaniye İl Sağlık Müdür Yardımcısı Osman YAZAR hakkında yapılan iş ve işlemleri bekletmekte midir?

12- Bu olaylar sonrasında; Osmaniye Devlet Hastanesinde çalışmakta olan şirket personeli işçilerden kaç kişi işten çıkarılmıştır. Kaç şirket personeli işçi ile memurun yerleri değiştirilmiştir?

13-Osmaniye AKP İl Başkanı Ali BİNBOĞA'nın AKP il başkanları toplantısında Osmaniye Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr Mustafa ZEREN'i kastederek görevden alınmasını talep etmesi ve buna Başbakan Recep Tayyib ERDOĞAN'ın "Kardeşim siz böyle şeylere niye karışıyorsunuz? Benim teşkilatım ne zamandan beri atamalara karışıyor? Bakın biz bakan atamışız, müsteşar atamışız, genel müdür atamışız, vali atamışız. Bu onların işidir. Çok ciddi bir sıkıntı mı görüyorsunuz, halledilemez bir problem mi var? O zaman yazarsın raporunu bana veya ilgili bakan arkadaşa sunarsın. Parti olarak sizlere yıllardır anlatıyorum. Daha kaç kere söyleyeceğim; bu işlere karışmayın diye, halen karışıyorsunuz. Görmüyor musunuz, gazetelere manşet oluyoruz. Bunlar hoş şeyler değil, bu işlere girmeyin." demesi üzerine il başkanı Ali BİNBOĞA "Özür diliyorum efendim" diyerek yerine oturmuştur.

Osmaniye Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr Mustafa ZEREN şu an Osmaniye Devlet Hastanesi Başhekimi midir?

14- Osmaniye Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr Mustafa ZEREN şu an Bakanlığınızın hangi bünyesinde görev yapmaktadır?

15- Osmaniye Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr Mustafa ZEREN'in Osmaniye Devlet Hastanesi Başhekimliği görevinden uzaklaştırılmasında Osmaniye AKP İl Başkanı Ali BİNBOĞA'nın bir isteği olduğuna göre bu istek mi değerlendirilmiştir?

16- Başarılı çalışmalarıyla bilinen Osmaniye Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr Mustafa ZEREN hakkında müfettiş raporunda her hangi bir suçlama bulunmamasına rağmen Osmaniye Devlet Hastanesi Başhekimliği görevinden niçin uzaklaştırılmıştır?

17- Başarılı çalışmalarıyla bilinen Osmaniye Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr Mustafa ZEREN'i Osmaniye Devlet Hastanesi Başhekimliği görevine tekrar atamayı düşünüyor musunuz?

18-Osmaniye Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr Mustafa ZEREN hakkında görevlendirilen müfettişlerin, bu kişi hakkında önemli bir suç bulmamasına rağmen Op. Dr Mustafa ZEREN başhekimlik görevinden alınmış fakat diğerleri görevlerine devam etmektedirler bu uygulama da yerel siyasetçilerin bir katkısı olmuş mudur?

19-Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın 17/01/2008 tarih ve 521 sayılı yazısı ekinde yer alan Osmaniye Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr Mustafa ZEREN için görevlendirilen müfettişlerin 02/01/2008 tarih ve 48/01 sayılı raporuna göre; müşterek hareket ederek grup oluşturan, Yerel siyasetçilerden destek alan, Hastane hizmetlerine hız ve kalite vereceklerine tam aksi yönde sekteye uğratarak yavaşlamasına neden olan, huzursuzluk çıkaran Osmaniye Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Vekili Dr. Cumhur GÖK, Hastane Müdürü Hamza TOR, Müdür Yardımcısı Mustafa VURAL, Müdür Yardımcısı Vekilleri Üzeyir ŞAHAN ve Yılmaz YÜKSELİR ve tarafgir hareketlerde bulunan, Devlet Memuruna itibar ve güven duygusunu sarsacak nitelikte davranışta bulunan Osmaniye İl Sağlık Müdür Yardımcısı Osman YAZAR Mevcut görevlerine devam etmektedirler. Şikâyet edilen Op. Dr Mustafa ZEREN üzerinde önemli bir suç bulunmamasına rağmen yukarıda sıralanan suçları işleyen kişiler hakkında yapılan işlemler bekletilmektedir. Bu olaylara sebebiyet veren ve sorumluluklarını yerine getirmeyen, müfettiş raporlarına göre işledikleri suçlara rağmen görevlerine devam eden kişileri, koruyan ve kollayan idareci ve bürokratlar hakkında işlem yapmayı düşünüyor musunuz?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber