Orgeneral Büyükanıt'tan 200 bin YTL'lik dava

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 30 Mayıs 2008 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın, ?Büyükanıt'a Dosya Verildi mi?? başlıklı köşe yazısı nedeniyle Fikri Sağlar ve Birgün gazetesi ile iddiaları ?Yazan İlginç İddia Vahim? başlığıyla manşetine taşıyan Vatan gazetesi ve muhabir Şebnem Hoşgör aleyhine toplam 200 bin YTL'lik manevi tazminat davası açtığı öğrenildi.

Büyükanıt'ın Sağlar ve Birgün gazetesi aleyhine açtığı dava Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülecek. Büyükanıt'ın Vatan gazetesi ve muhabir Hoşgör aleyhine açtığı davaya da Ankara 17. Asliye Hukuk Mahkemesi bakacak.

Orgeneral Büyükanıt, Dolmabahçe Sarayı'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşmede Başbakan'ın, eşinin usulsüz harcamalarıyla ilgili dosyayı önüne koyduğu iddialarıyla ilgili olarak, ?Birçok saldırıya uğradım, bu kadar adisine uğramadım. Çok adilere de uğradım da, bu kadar adisi olmadı? demişti.

Başbakan Erdoğan da, Büyükanıt'tan önce Sağlar ve Birgün gazetesi ile Vatan gazetesi ve muhabiri Hoşgör aleyhine toplam 70 bin YTL'lik manevi tazminat davası açmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber