Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğünün çoktan kapatılması gerekiyor

Haber Giriş : 21 Ekim 2004 03:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yorum Gönderen: Mühendis
Çalıştığı Kurum: Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Özellikle 1990 yılından sonra yapılan siyasi tasarruflarla günden güne bozuşan ve yozlaşan, özellikle niteliksiz işçi personel fazlalığı nedeniyle nitelikli hizmet üretemez hale gelen, giderleri gittikçe artan ve açıklarının kapatılması mümkün olmayan, gerçekte hiçbir projesi dolaylı yada dolaysız üretime katkı sağlamayan kurumların başında Köy Hizmetleri Teşkilatı gelmektedir. Kapatılması son derece isabetlidir. Ancak kapatılması düşünülen kurumun üst düzey kadrolarına bu hükümet döneminde de bir sürü atama yapılmıştır ve atanan üst düzey görevliler şu anda kendilerini oralara atayan hükümetin tasarrufuna karşı teşkilatın kapatılmaması ve menfaatlerine halel gelmemesi için bir bakıma hükümet aleyhinde sıkı bir faaliyet yürütmektedirler.

Köy Hizmetleri kapatılmalı ancak, zaruretten doğan nedenlerle birleştirme veya yeniden oluşturma yoluyla yeni bir teşkilatın kurulmasına karar verilirse Köy Hizmetleri Teşkilatının bugünkü kadrosunu oluşturan kişilere yeni teşkilatta görev verilmemeli. Aksi takdirde yeni teşkilatın da en kısa zamanda bu günkü ne benzemesi kaçınılmaz.

Yapılacaksa adam gibi bir iş yapılmalı, bazı hizmet birimlerini kapsayacak yeni bir teşkilat kurulacaksa, diğer kurumlara da örnek olacak adam gibi bir teşkilat kurulmalı.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber