Azgın dalgalar öğretmen ile arkadaşını yuttu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 30 Mayıs 2008 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldak'ta, kayalıklarda balık tutarkan dalgaya kapılıp denize düşen Namık Kemal İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Mehmet Keskin ile arkadaşı Hayri Çetinbak'ın 4 saat sonra cesetlerine ulaşıldı.

Sahilde balık tutarken boyu zaman zaman 5 metreye ulaşan dev dalgalara kapılıp denize açığa sürüklenen öğretmen Keskin ile arkadaşı Çetinbak için Sivil Savunma ve Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan (TTK) yardım istendi. Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri, dev dalgalar nedeniyle denize giremedi.

Gemilere kılavuzluk yapan römorkör ile limandan hareket eden TTK'ya bağlı kurtarma ekibi de bölgeye geldi. Römorkör, kıyıdaki Sivil Savunma ekiplerinin telsizden yönlendirmesiyle suyun yüzeyindeki iki kişiye yaklaşmaya çalıştı. Ancak dalgalar nedeniyle çok yavaş ilerleyen ve zaman zaman da sürüklenen römorkör, 2 kişiye ulaşmakta güçlük çekti.

Bu sırada olay yerine gelen Mehmet Keskin'in okuldaki mesai arkadaşı 3 öğretmen, kurtarma çalışmalarını endişe içinde izledi. 3 öğretmen, tepeden dürbünle denize bakarak suyun yüzeyinde Keskin'i bulmaya çalıştı. Römorkörün balıkçıların bulunduğu bölgeye yaklaştığı sırada dürbünle suyun yüzeyindeki arkadaşları Keskin ve Çetinbak'ın hareketsiz durduklarını gören öğretmenler büyük üzüntü yaşadı. Keskin'in öldüğünü anlayıp gözleri dolan mesai arkadaşları, ?Ah be Mehmet hoca. Böyle havada balığa çıkılır mı?? diyerek isyan ettiler.

Yaklaşık 4 saat sonra Keskin ve Çetinbak'ın cesetleri denizden çıkarıldı. Zonguldak Gümrük Müdürlüğü limanına getirilen cesetlerden Hayri Çetinbak'ın, römorkörün kaptanı Ali Kaya'nın eniştesi olduğu da öğrenildi. Bu sırada limanda bekleyen Çetinbak'ın oğlu Yasin Çetinbak, römorköre atlayarak babasının cesedine sarılıp ağladı. Ali Kaya da, Yasin Çetinbak'a sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Cesetler ambulansa konularak Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber