Öğrencileri taşıyan minibüs kaza yaptı: ölü sayısı 3'e çıktı, 27 yaralı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2008 15:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tire ilçesinde, ana yola aniden çıkan bir kamyonetle çarpıştıktan sonra şarampole yuvarlanan minibüste bulunan 2'si öğrenci toplam 3 kişi ölürken, 26 kişi de yaralandı. Kaza sonrası tam bir can pazarı yaşanırken, minibüsün fazla yolcu taşıdığı iddia edildi.

Kaza, sabah saat 07:30 sıralarında Tire ilçesi Gökçen beldesi yakınlarında meydana geldi. Kızılcaavlu köyünden hareket eden Hüseyin G. (34) idaresindeki 35 M 3226 plakalı minibüs Gökçen beldesi yakınlarındaki Kürdüllü kavşağında yola aniden çıkan Ali B. yönetimindeki 35 YEY 20 plakalı kamyonete çarptıktan sonra şarampole yuvarlandı.

Tire Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi olduğu öğrenilen Ümran Çeri (17) ve İbrahim Ethem Ülkü (85) kaza yerinde hayatını kaybetti. Ağır yaralanan Müşerref Çeri, Akkadın Yeşiltepe ve Bilgin Baymaz ise Tire Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Daha sonra İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderilen Bilgin Baymaz'ın hayati tehlikesi olduğu öğrenildi. Diğer 24 yaralının ise Tire, Ödemiş ve İzmir'deki hastanelerde tedavilerinin sürdüğü belirtildi. Çoğu Tire Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinden oluşan yolcuları Tire ilçe merkezine taşıyan minibüsün devrilmesinden sonra tam bir can pazarı yaşandı. Görgü tanıkları minibüs şoförü Hüseyin G.'nin 18 kişilik aracına 33 kişiyi bindirdiğini iddia etti.

Kazada hafif yaralanan minibüs sürücüsü Hüseyin G. ile kamyonet sürücüsü Ali B. de ilk tedavilerinin ardından jandarma tarafından gözaltına alındı. Minibüs sürücüsü Hüseyin G., kamyonetin park halindeyken aniden kara yoluna çıktığını ifade ederek; "Direksiyonu sağa kırmama rağmen çarpmaktan kurtulamadım. Frene basacak zaman bile bulamadım. Kontrolümü kaybedince şarampole yuvarlandık. Can kayıplarından dolayı çok üzgünüm" dedi.

ÇOK ÜZÜLDÜLER

Tire Sağlık Meslek Lisesi'nde ise kötü haberi alan 10-A sınıfı öğrencisi Ümran Çeri'nin arkadaşları ve öğretmenleri hemen Devlet Hastanesi'ne gelerek bilgi almak istedi. Arkadaşlarının ölüm haberini alan Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri hastane bahçesinde sinir krizleri geçirdi. Birbirlerine sarılarak ağlayan öğrenciler, "Ümran'ın öldüğüne hala inanamıyoruz" dediler.

Kızılcahavlu Köyünde ikamet eden ve hergün minibüsle Tire'deki Sağlık Meslek Lisesine öğrenimini sürdürmek için gelen Ümran Çeri iki yıl sonra okulu bitirdiğinde acil tıp teknisyeni olarak göreve başlayacaktı. Öğretmenleri, Ümran'ın arkadaşları tarafından çok sevilen biri olduğunu ve okulun en başarılı öğrencileri arasında yer aldığını belirtti. Tire'de bugün başlaması planlanan Eğitim Bilim Kültür Şenlikleri kazanın ardından Perşembe gününe ertelendi. Kazayı haber alır almaz olay yerine koşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Ölçer ile Tire Belediye Başkanı Mehmet Sıtkı İçelli, yetkilerden bilgi aldılar. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ölçer, bugün açılışının yapılması planlanan Eğitim Bilim Kültür Şenlikleri'nin üzücü kaza ve yaşanan can kayıpları nedeniyle Perşembe gününe ertelendiğini söyledi.

Kazada yaralanan Şentürk Mertoğlu, Müşerref Çeri, Ebru Sezer, Şükrü Nizamoğlu, Mehmet Pala, Osman Becerik, Fadime Özdemir, Ülker Özdemir, Gülen Silahçı, Sevim Silahçı, Hasan Bagator, Serhat Nizamoğlu, Ali Korkmaz, Meltem Çetin, Belgin Baymaz, Mustafa Bilge, Vildan Şenyüz, İsmail Şenyüz, Nazım Şenyüz, Hasan Cihan, Mehmet Günay, Havva Salkım, Akkadın Yeşiltepe, Seyfettin Yeşiltepe, Hasan Yeşiltepe, Yasemin Yeter, Muzaffer Şenyüz ayakta tedavi edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber