200 Yargıtay üyesinden, Başkan Özkaya'ya destek

Haber Giriş : 22 Ekim 2004 00:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

200 Yargıtay üyesinden, Başkan Özkaya'ya destek: ''Yargıya saldırı, hükümetin açtığı tartışmadan sonra bilinçli biçimde başladı''

MİT-Çakıcı-Yargıtay tartışmaları sırasında 52 günlük rapor alan Yargıtay Birinci Başkanı Eraslan Özkaya'nın, göreve başladığı dördüncü gün toplanan Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nda, yargı mensupları arasında "saldırılara" karşı "dayanışma" iradesi ortaya kondu.

Büyük Genel Kurul'un başında kısa bir konuşma yapan Yargıtay Birinci Başkanı Eraslan Özkaya, meslek yaşamı boyunca doğrulardan ödün vermediğini söyledi. Kendisine yönelik büyük haksızlıklar yapıldığını ifade eden Özkaya, bu saldırıların sadece kendisine yönelik olmadığını, tüm yargıyı hedef aldığını ifade etti.

200'ü aşkın Yargıtay üyesinin hazır bulunduğu toplantıda, 5 Yargıtay mensubu konuştu. Yargıtay mensupları konuşmalarında genel olarak siyasi erkin yargıya yönelik başlattığı tartışmanın ardından bu iddiaların ortaya atılmasının rastlantı olmayacağını ifade ettiler. Toplatıda, yargıya karşı bilinçli biçimde başlatılmış bir saldırının olduğu ve bu saldıraya karşı Yargıtay üyelerinin "tek vücut halinde" dayanışma içinde olması gerektiği dile getirildi.

Özkaya'ya yönelik Çakıcı'yla ilgili iddiaların ortaya atıldığı süreçte Özkaya'yı görevden çekilmeye davet eden Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Nuri Ok da eleştirilerin hedefi oldu. Ok, toplantı sırasında ad verilmeden eleştirildi.

Özkaya hakkında disiplin soruşturması açılmaması yönündeki Yargıtay Başkanlık Kurulu kararında karşı oy imzası bulunan Yargıtay Birinci Başkanvekili Mater Kaban'ın konuşmaması da dikkati çekti.

Genel Kurul'da yapılan değerlendirme kamuoyuna yarın açıklanacak. Açıklamanın yapılması için beş kişilik bir komisyon kuruldu.

Netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber