3 Haziran 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 03 Haziran 2008 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TELEKULAK GENEL KURUL'DA

-TBMM Genel Kurulu'nda AKP'nin verdiği ve CHP'nin desteklediği ?telefon dinlemeleriyle? ilgili Meclis araştırma önergesi ele alınıyor. (Saat:15.00)

-Bu arada CHP'nin de telekulak iddialarıyla ilgili bir soruşturma vermesi bekleniyor.

-ERDOĞAN NAHÇİVAN'DA

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, resmi bir ziyaret için Nahçıvan'a gidiyor. (Saat:18.30)

-GRUP TOPLANTILARI

-MHP, DTP ve CHP Meclis grup toplantıları yapılıyor. Grup toplantılarında liderler son gelişmeleri değerlendiriyor. (Saat:10.30/12.30/13.30)

-PLAN-BÜTÇE KOMİSYONU

-TBMM Plan Bütçe Komisyonu, geçen hafta görüşmeleri yarım kalan, İl Özel İdarelerine ve Belediyelere Genel Bütçe Vergi Gelirlerinden Pay Verilmesi Hakkında değişiklik öngören yasa teklifini görüşüyor. (Saat:15.30)

-TÜSİAD, TÜRKİYE EKONOMİSİNİN BÜYÜME DİNAMİKLERİNİ ELE ALAN RAPORUNU AÇIKLIYOR

-TÜSİAD "Türkiye Ekonomisinin Büyüme Dinamikleri: 1987-2007 Döneminde Büyümenin Kaynakları, Temel Sorunlar ve Potansiyel Büyüme Oranı? başlıklı raporunu, yarın Sheraton Oteli'nde düzenlenecek bir seminer ile kamuoyuna tanıtıyor. (Saat:09.00)

-GÖNÜL KÖPRÜSÜ PROJESİ

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Diyarbakır Valiliği'ni ziyaret ediyor ve ?Gönül Köprüsü Projesi? kapsamında Diyarbakır'dan İstanbul'a giden ilk öğrenci grubunun uğurlanacağı düzenlenecek törene katılıyor. (Saat:10.00/11.00)

-MAYIS ENFLASYONU AÇIKLANIYOR

-TÜİK, tüketici ve üretici fiyat endekslerinin Mayıs ayı sonuçlarını açıklıyor. (Saat:17.00)

-FORTİS İLE YAPI KREDİ, KREDİ KARTINDA İŞBİRLİĞİNE GİDİYOR

-Fortis ile Yapı Kredi Bankası arasında kredi kartında yapılacak işbirliğinin ayrıntıları, Fortis Perakende Bankacılık Grup Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Mendi ile Yapı Kredi Bankası Kredi Kartları ve Tüketici Kredileri Yönetimi Başkanı Genel Müdür Yardımcısı Nazan Somer'in katılımıyla anlatılacak. (Saat:10.30)

-GENERAL ELECTRİC ?ECOMAGİNATİON?IN GELİŞİMİNİ AKTARACAK

-General Electric Türkiye Genel Müdürü Kürşat Özkan, 2005 yılında başlatılan çevreci teknolojiler geliştirme girişimi olan ecomagination hakkında finansal bilgiler ve hedeflerini paylaşacak. (Saat:10.00)

-BANVİT, 2008'İN İLK YARISINI VE 2009 HEDEFLERİNİ AÇIKLIYOR

-Banvit Genel Müdürü Ömer Görener, şirketin 40. yılında geldiği noktayı, 2008'in ilk altı aylık değerlendirmesini aktararak, 2009 yılı hedefleri açıklayacak. (Saat:09.30)

-GÜL'ÜN KAYIP TRİLYON DOSYASI SIRRA KADEM BASTI

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hakkındaki ?Kayıp Trilyon davası?yla ilgili dosyanın peşine düşen CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'ın çabası yine sonuç vermedi.

-Kart'ın dosyayla ilgili soru önergesine yanıt veren Meclis Başkanvekili Nevzat Pakdil, dosyanın Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından 4 Eylül'de Başbakanlığa iade edildiğini bildirdi.

-Kart, bir vatandaşın bilgi edinme hakkı kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak dosyanın akıbetini sorduğunu ve Başsavcılık'tan ?dosya TBMM'de? yanıtını aldığını hatırlatarak, ?Bu yanıta göre, dosya ya Adalet Bakanlığı'nda ya da Başbakanlık'ta. Kusur veya ihmal kavramıyla açıklanabilecek bir olay değil. Siyasi otoritenin bilgisi çerçevesinde dosya sümenaltı ediliyor? dedi.

-Kart, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle de Kayıp Trilyon davasıyla ilgili dosyanın akıbetine ilişkin soru önergesi vereceğini kaydetti.

-ASKERİN GÜNDEMİ: ORTADOĞU ? PETROL ? TERÖR

-Harp Akademileri Komutanlığı'nda 5-6 Haziran tarihlerinde yapılacak uluslararası sempozyumda Ortadoğu'daki zengin petrol kaynakları, PKK ve El Kaide gibi terör örgütlerinin uluslararası güvenliğe ve Türkiye etkileri, Türkiye'nin içinde bulunduğu bölgedeki belirsizlik ve risklerin uluslararası politikalara yansımaları ele alınacak.

-CHP TARIM KURULTAYI YARIN TOPLANIYOR

-CHP, 32'nci Olağan Kurultay'ın ardından Doğu ve Güneydoğu'ya yönelik verdiği mesajları hayata geçiriyor. Parti yönetimi, bu çerçevede, Şanlıurfa'da ?Tarım ve Çiftçi Kurultayı yapacak. Kurultay yarın, Genel Başkan Baykal'ın da katılımıyla gerçekleştirilecek.

-Tarım ve Çiftçi Kurultayı'nın yanı sıra, partinin yönetim organı olan Merkez Yönetim Kurulu da Diyarbakır'da toplanacak. Diyarbakır'da CHP Lideri Baykal ve parti yöneticileri sivil toplum örgütü temsilcileriyle de bir araya gelecek.

-DIŞ TİCARET AÇIĞININ YÜZDE 75'İ 4 ÜLKE KAYNAKLI

-Türkiye'nin yılın ilk dört ayında verdiği 22.4 milyar dolarlık dış ticaret açığının 16.9 milyar dolarla yüzde 75.15'i Rusya, Çin, ABD ve Almanya'dan kaynaklandı.

-?ZİRAAT ŞUBELERİ YUNANİSTAN'DA EN BÜYÜK TÜRK YATIRIMI?

-Financial Times gazetesi, Ziraat'ın Yunanistan'da bu yaz iki şube açacağını belirterek, bankanın 18 milyon euroluk yatırımının, bir Türk kuruluşunca Yunanistan'da şimdiye kadar yapılan en büyük yatırım olacağına dikkat çekti.

-OECD TAHMİNİ: TÜRKİYE BÜYÜMEDE HİNDİSTAN'I SOLLAYACAK

-OECD ve FAO'nun ?2008-2017 Tarımsal Görünüm Raporu? yayınlandı. Raporda, Türkiye'nin bu yıl yüzde 5.4, gelecek yıl 5.7 büyüyeceği tahmin edildi, büyüme rakamının 2017'ye kadar yıllık yüzde 5.5 olacağı tahmininde de bulunuldu. Büyüme rakamı önce Hindistan'ın altında, sonraki yıllarda ise ?üzerinde? olacak.

-OECD ülkeleri ile Hindistan ve Çin'de nüfus artış hızı 2017'ye kadar düşecek.

-TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ: "NOTER ÜCRETİNİN YÜZDE 90 DEVLETE GİDİYOR"

-Türkiye Noterler Birliği Başkanı Hasan Yeni, noterlik ücretlerinin yüksek olduğuna değindi ve notere ödenen ücretin yüzde 90'ının devlet payı olduğunu söyledi.

-Yeni, noterlik yapabilmek için yaş sınırlaması getirilmesi gerektiğini söyledi. Yeni, ?Bunun için çalışmalar yapıyoruz. 60 yaşındaki insan geliyor noterlik yapıyor. Bizim mesleğimiz emekli mesleği haline geldi. Gençlerin bu mesleğe girme yolları tamamen kapatılmış durumda? dedi.

-Adalet Bakanlığı bünyesinde Noterlik Kanunu Komisyonu'nda mevzuata ilişkin çalışmalar da yaptıklarını belirten Birlik Başkanı Yeni, ?Mesleğe başlarken bir giriş sınavı, bir yıllık staj ve stajın sonunda da yine bir mülakatla noterlik atamasının yapılması gerekiyor? diye konuştu.

-HEKİMLİĞE DÖNEMEYEN ÇÖMEZ MECLİS GÜNDEMİNDE

-22. Dönemin hekim milletvekillerinden Turhan Çömez'in talep ettiği halde göreve dönemediğini belirtmesi üzerine CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Op.Dr. Turhan Çömez'in, hükümetin bazı icraatlarına muhalefet etmesi nedeniyle mi görevine başlatılmadığını sordu.

-SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ'NDE SON AŞAMA

-Milli Eğitim Bakanlığı, ortaöğretimde masrafları azaltmak ve öğrencilerin sınıfta kalmasını zorlaştırmak amacıyla Ortaöğretim Sınıf Geçme Yönetmeliği'nde yapılacak değişiklik çalışmaları son aşamaya geldi.

-Milli Eğitim Bakanlığı, daha önce 6 dersi zayıf olan öğrencinin sınıf geçebilmesine olanak tanımayı düşünürken, bu sayının 3 ila 4 arasında olmasına karar verildiği öğrenildi.

-?E-KAYIT? OKULLARDAN YAPILACAK

-Milli Eğitim Bakanlığı, tüm okullara kayıtların elektronik ortamda yapılacağını açıklarken, ilköğretim okullarında kayıtlar dün başladı. TÜİK verileri ışığında yapılan e-kayıt'ta herhangi bir aksaklık olmaması için velilerin okullara giderek ?e-kayıt? yaptırması gerekiyor.

-Milli Eğitim Bakanlığı, ?e-kayıt? ile herkesin kendi oturduğu bölgedeki okullara gitmesini esas alırken, bazı durumlarda bu kural göz ardı edilebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber