Seyyar satıcılarla zabıta arasında kavga: 7'si zabıta 15 yaralı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2008 13:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'da seyyar satıcılarla belediye zabıta ekipleri arasında çıkan kavgada 7'si zabıta memuru 15 kişi yaralandı. Olayla ilgili 5 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Yenişehir Belediyesi zabıta ekipleri, Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi bahçesinde bulunan seyyar satıcıların kurdukları tezgahları kaldırmak istedi.

Çevik Kuvvet ekiplerinin de görev aldığı tezgahların kaldırılması sırasında zabıtalarla işportacılar arasında başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Taşlı sopalı kavgada, 7'si zabıta memuru toplam 15 kişi yaralandı.

Yaralılar, Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. 14 kişi ayakta gördükten sonra taburcu edilirken, Hasip Soylu isimli seyyar satıcının ameliyata alındığı bildirildi.

Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı Behçet Ekinci, hastane bahçesindeki bu tezgahların kaldırılması için defalarca hastane yönetimi ve diğer ilgililerden şikayet geldiğini söyledi.

Bunun üzerine kendilerinin seyyar satıcıları uyardıklarını ifade eden Ekinci, ''Buna rağmen uyarıların dikkate alınmaması üzerine biz de kaldırma kararı aldık. Arkadaşlarımız çok sert bir tepki ile karşı karşıya kaldı'' dedi.

Olayla ilgili 5 kişinin gözaltına alındığı, soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber