Bakan Çelik'ten Diyarbakır'a eğitim jesti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2008 15:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Diyarbakır'a ayrı bir önem verdiklerini belirterek, "Birkaç gün önce buradaki ilköğretim yatırımları için ilave olarak 5 milyon YTL daha gönderildi. Burada, kırsalda halen problemler var, bunları gidermek için uğraşıyoruz. 2007 yılında, 2008 yılı eğitim ödeneği gönderilen tek il Diyarbakır'dır.'' dedi.

Gönül Köprüsü Projesi kapsamında batıya gidecek öğrencilerin ilk kafilesini uğurlamak üzere Diyarbakır'a gelen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, dün ağabeyi ölen Tarım Bakanı Mehmet Mehdi Eker'e karayolları misafirhanesinde baş sağlığı ziyaretinde bulundu.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yu ziyaret adan Bakan Çelik, Diyarbakır'a ayrı bir önem verdiklerini söyledi.

Birkaç gün önce buradaki ilköğretim yatırımları için ilave olarak 5 milyon YTL daha gönderildiğini anlatan Bakan Çelik, "Ümit ediyorum ki teknolojik alt yapı, öğretmen açıkları ve diğer eksikleri böylelikle gidermiş olacağız. Burada, kırsalda halen problemler var, bunları gidermek için uğraşıyoruz. 2007 yılında, 2008 yılı eğitim ödeneği gönderilen tek il Diyarbakır'dır.'' diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'da açıkladığı GAP eylem planına da değinen Bakan Çelik, Başbakan'ın GAP ile ilgili önemli bir açılımın duyurusunu yaptığını söyledi. "Diyarbakır'a özel önem veriyoruz." diyen Çelik, Diyarbakır'daki sorunların çözümüne özel önem verdiklerini vurguladı.

Çelik, yarın Van'da başlatacakları Temiz Sular Temiz Türkiye Kampanyası'na da değindi.

Kampanyaya gönüllü katılmak isteyen çocukları dahil edeceklerini anlatan Çelik, öğrenci ve velilerden oluşan yaklaşık 20 milyon insanın deniz kenarları, akarsu ve göl havzalarında temizlik yapacağını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber