Eğitim Sen'den kene uyarısı: Öğrencilere çevre temizliği yaptırılmasın

Haber Giriş : 03 Haziran 2008 16:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Dünya Çevre Günü nedeniyle öğrencilere temizlik yaptırmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, "Birçok ilde kene ısırmalarına karşı önlem olarak okul pikniklerinin bile ertelendiği günümüzde, Sayın Bakanı her şey bir yana çocuklarımızın sağlığı için bu kararını geri almaya çağırıyoruz? dedi.

? Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, Milli Eğitim Bakanlığı'nın çevre bilinci kazandırmak amacıyla öğrencilere çevre temizliği yaptırmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, "Birçok ilde kene ısırmalarına karşı önlem olarak okul pikniklerinin bile ertelendiği günümüzde, Sayın Bakanı, her şey bir yana çocuklarımızın sağlığı için bu kararını geri almaya çağırıyoruz? dedi.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Kılıç yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Dünya Çevre günü nedeniyle yönetici, öğretmen ve ilköğretim 3. sınıftan başlayarak tüm öğrencilerin katılacağı ve yarın gerçekleştirilecek temizlik kampanyasına tepki gösterdi. İlk ve ortaöğretim öğrencilerinin çevre bilinci kazanmasının önemli bir konu olduğunu belirten Kılıç, ?Ancak bunun için okulların tatil edilmesi ve öğrencilerle öğretmenlerin ?mıntıka temizliği'ne gönderilmelerini kabul etmek mümkün değildir. Her şeyden önce denizleri, akarsu havzalarını, göl kenarlarını kirletenler öğrencilerle öğretmenler değildir? dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın çevre korusundaki duyarlılığını, hükümeti denizleri, akarsu yataklarını, gölleri kirletenlere yaptırım uygulamaya zorlayarak göstermesi gerektiğini ifade eden Kılıç, şunları kaydetti:

?Yerlerden çöp toplatılacak öğrencilerin sağlığının ciddi bir tehditle karşı karşıya kalacağı açıktır. Her ne kadar genelgede maske, eldiven gibi vb. koruyucu malzemenin temin edileceği belirtilmişse de bunun nasıl sağlanacağı, nasıl denetleneceği belli değildir. Milli Eğitim Bakanımızın aklına ilk ve ortaöğretim öğrencilerine çevre bilinci kazandırmak için mıntıka temizliğinden başka bir etkinlik gelmemiş olmasını anlayabiliyoruz. Böylesi bir karar vermiş olmaları sayın Bakana ve Milli Eğitim Bakanlığına hakim olan eğitim anlayışının ne denli indirgemeci, toptancı ve yüzeysel olduğunun, çocuk ve gençlerin eğitim ve öğretimine ve sağlığına nasıl yaklaşıldığının çok çarpıcı bir göstergesidir. Bunu anlıyoruz ama çocuk ve gençlere çevre bilincinin kazandırılması için okullarda onlarca anlamlı eğitim ve öğretim etkinliği yapılabilecekken, toptancı bir mantıkla tümünün ?mıntıka temizliği?ne gönderilmesini kabul edilemez buluyoruz.?

Kılıç, bir çok ilde kene ısırmalarına karşı önlem olarak okul pikniklerinin bile ertelendiği bir dönemde Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'i çocukların sağlığı için temizlik kampanyası kararını geri almaya çağırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber