4 Haziran 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 04 Haziran 2008 08:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-BAYKAL ŞANLIURFA'DA

-CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, iki gün sürecek Güneydoğu gezisinin ilk durağı olan Şanlıurfa'da

-Deniz Baykal, kuraklıktan etkilenen tarlalarda incelemelerde bulunacak ve partisinin düzenlediği Tarım ve Çiftçi Kurultayına katılacak.

-Kurultayda bir konuşma yapacak olan Baykal, daha sonra GAP konusunda bir brifing alacak.

-Geceyi Şanlıurfa'da geçirecek olan Baykal, yarın Diyarbakır'a geçecek.(İzleniyor)

-TBMM GENEL KURULU

-Meclis Genel Kurulu'nda, görüşmeleri yarım kalan TRT Kanunu'nda değişiklik öngören tasarı görüşülüyor. (Saat:13.00)

-KOMİSYON TOPLANTILARI

-Meclis Adalet Komisyonu'nda, Ceza İnfaz Kurumları Dış Güvenlik Hizmetleri Kanunu tasarısı ele alınıyor. (Saat:10.30)

-Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Elektrik Piyasası Kanunu'nda değişiklik öngören tasarı görüşülüyor. (Saat:11.00)

-Uyuşturucu ve Kaçakçılığı Araştırma Komisyonu'nda Hacettepe, İstanbul, ODTÜ, Gazi ve Ankara Üniversitelerinden yetkililer dinleniyor. (Saat:10.30)

-KİT Komisyonu'nda Elektrik Üretim A.Ş'nin hesapları inceleniyor. (Saat:10.30)

-?TEMİZ SULAR TEMİZ TÜRKİYE? KAMPANYASI

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Van Akdamar Adası'nda, ?Temiz Sular Temiz Türkiye? kampanyasının başlatılma törenine katılıyor. (Saat:11.00) (İzleniyor)

-KRİTİK KARAR YARIN

-Anayasa Mahkemesi CHP ve DSP'nin, üniversitelerde başörtüsü serbestisi getiren Anayasa değişikliğinin ?iptali veya yok hükmünde kabul edilmesi ve yürürlüğünün durdurulması? istemiyle açtığı davayı yarın görüşecek.

-CHP'Lİ İNCE'NİN BASIN TOPLANTISI

-CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Meclis'te basın toplantısı düzenliyor. (Saat:11.30)

-AKP'Lİ KINIKOĞLU İNGİLİZ HEYETLE GÖRÜŞÜYOR

-AKP Çankırı Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Sözcüsü Suat Kınıklıoğlu, İngiltere Başbakanı'nın Irak'taki İnsan Haklarından sorumlu özel temsilcisi Ann Clwyd ile İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Nick Baird'le görüşüyor. (Saat:14.45)

-ANKARA'DA ABHAZYA GECESİ

-7. Geleneksel Abhazya Gecesi Ankara Hilton Otel'de yapılıyor. Geceye, gazetecilerle sabah kahvaltısında bir araya gelecek olan Abhazya Dışişleri Bakanı Sergey Şamba da katılıyor. (Saat.20.00/11.00)

-MİCROSOFT, SMİLE DAĞITIM, SMİLE ADSL VE EXPER'İN ORTAK KAMPANYA TANITIMI

-Microsoft, Smile Dağıtım, Smile ADSL ve Exper işbirliğiyle düzenlenen ?Yeni PC Alanlara Ücretsiz İnternet? kampanyası, Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çağan, Smile Dağıtım Genel Müdürü Burçin Orhon, Smile ADSL Satış Pazarlama Direktörü Çağatay Arslan ve Exper Satış Pazarlama Koordinatörü Cahide Akkuzu'nun katılımıyla tanıtılıyor. (Saat:09.00)

-8. GAYRİMENKUL ZİRVESİ

-Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), 8. Gayrimenkul Zirvesi'ni düzenliyor. (Saat: 09.30)

-DEMİREL: YÖNETİM BOŞLUĞUNUN SON ÖRNEĞİ TELEFONLARIN DİNLENMESİ

-9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, bugün Türkiye'yi bunaltan sorunlardan birinin siyasi iktidarın, devletin kurumlarıyla içine düştüğü sürtüşme sorunu olduğunu söyledi.

-Siyasi iktidarın devletin kurumlarıyla ihtilafı kendisinin açtığını belirten Demirel, "Ahenk içerisinde ülkenin yönetilmesi için de hemen hemen hiçbir şey yapmamaktadır. Bu kurumlardan bir ses çıkarsa, hemen ona aynı şiddetle veya daha şiddetli cevap vermektedir. Eğer siyasi iktidar rahatsızlığa, huzursuzluğa kendisi sebep oluyorsa, o zaman yönetim boşluğu meydana gelmiştir. Bu ülke yönetilememektedir. En son örnek de telefon dinlemeleridir? diye konuştu.

-Siyasi iktidarın yargıyla olan sıkıntısının AKP'ye açılan kapatma davası olduğunu ifade eden Demirel, "Ben diyorum ki yargıyı rahat bırakın. Siyasi iktidarın aslında uğraşacağı önemli meseleler var. Bu meseleler yoksulluktur, işsizliktir" dedi.

-DSP'Lİ BİRGÜN: ?PAKSÜT OLAYI ÖRTBAS EDİLDİ?

-DSP'nin emniyet kökenli milletvekili Recai Birgün, iktidarın ?telekulak? tartışmalarında ikili oynadığını savundu. Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün polis aracı tarafından izlenmesinin ?suçüstü? yapılmasına karşın örtbas edildiğini ifade eden Birgün, CHP Genel Sekreteri Sav'ın dinlenmediğini, hükümetin daha ilk günden bildiğini ileri sürdü.

-Türkiye'de güvenlikle ilgili bütün kurumların dinleme yaptığını anlatan Birgün, ?Önder Sav konusu bir dinleme değil. Bir kere ortaya çıkan dökümde çok ciddi bir şey yok, ne Sav'ı ne de Vali'yi kötüye düşürecek bir durum yok. Gerçekten Önder Sav dinlenseydi, o zaman bekler daha önemli bir şey konuşulunca ortaya çıkarırlardı. CHP'yi sıkıntıya sokacak bir şey olursa servis yaparlardı? diye konuştu.

-AKP DÖNEMİNDE KİT'LERİN BORÇ ARTIŞI YÜZDE 202'YE VURDU

-Kamu İktisadi Teşebbüsleri ve özelleştirme programındaki kuruluşların stok borçları 53 milyar YTL'yi aştı. AKP'nin iktidara geldiği 2002 sonundan bu yana borç artışı yüzde 94'e dayanırken, iç borçlardaki artış yüzde 202'yi aştı.

-AKP, 15,8 milyar YTL olarak devraldığı iç borçları 47,6 milyar YTL'ye, 27,5 milyar YTL olarak devraldığı toplam borçları 53,4 milyar YTL'ye yükseltti.

-YANLIŞ ÖDENEN GÜMRÜK VERGİLERİNE İADE YOLU AÇILIYOR

-TBMM'ye sunulan Gümrük Kanunu Tasarısı ile yanlış tahsil edilen gümrük vergileri ile para cezalarının geri ödenebilmesinin yolu açılıyor.

-OLLİ REHN: PKK'NIN NEVRUZ'DA AYAKLANMA ÇAĞRISINI KINIYORUZ, POLİS ORANTISIZ GÜÇTEN KAÇINMALI

-AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, son Nevruz olaylarından önce PKK'nın yaptığı ?ayaklanma? çağrılarının gerginliğe katkıda bulunduğunu, bu çağrıları kınadıklarını bildirdi.

-Rehn, Türkiye'de polisin orantısız güç kullanmaktan kaçınmasını beklediklerini belirtti.

-?TÜRKİYE AVRUPA SAVUNMASINDAN SOĞUYOR?

-Emekli Albay Erdal Tatlı, ABD'li düşünce kuruluşu Washington Enstitüsünce yayınlanan makalesinde ?Avrupa güvenlik alanından daha fazla dışlanırsa Türkiye, güvenlik ortaklıklarını çeşitlendirmeye mecbur hissederek Rusya ile mevcut bağlarını derinleştirebilir ve Çin veya İslam dünyasındaki ülkeler gibi geleneksel olmayan ortaklarla ilişkileri kurabilir? uyarısını yaptı.

-YARGITAY'DAN ?ZENGİN ÇOCUK FAKİR BABAYA NAFAKA ÖDESİN? KARARI

-Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, kredi borçları nedeniyle emekli maaşına haciz konan babaya, refah içerisinde yaşayan oğlunun ?yardım nafakası? ödemesi gerektiğine karar verdi.

-Yargıtay, verdiği tarihi kararda ?Herkes yardım etmediği takdirde yoksulluğa düşecek olan üstsoyu ve altsoyu ile kardeşlerine nafaka vermekle yükümlüdür. Aile bağları, babanın kusuru ile zayıflamasına rağmen, oğlun yardıma muhtaç hale gelmiş olan babasının asgari yaşama giderlerini karşılaması gerekir? görüşünü dile getirdi.

-ULUCANLAR CEZAEVİ'NDE PROJE TARTIŞMASI

-Türkiye'nin yakın tarihine tanıklık eden isimlerin yattığı Ulucanlar Cezaevi'nin, 83 yılın ardından tamamının kültür merkezine dönüştürülmesi projesi Altındağ Belediyesi ve TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi arasında anlaşmazlık yarattı.

-Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Nimet Özgönül, Ulucanlar Cezaevi'nin kültür merkezine dönüştürülmesine ilişkin 12 Şubat 2008 tarihinde imzalanan işbirliği protokolüne Altındağ Belediyesi'nin aykırı hareket ettiğini iddia etti.

-Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki ise ?Biz Mimarlar Odasına 3 Mart'a kadar süre vermiştik. Bize proje sunacaklardı, getirmediler biz de şimdi kendimiz hazırlıyoruz? dedi.

-TÜRKİYE'NİN EN KALİTELİ OKULLARI SEÇİLİYOR

-Milli Eğitim Bakanlığı, yılın kaliteli okul ve kurumlarını belirlemek amacıyla okulları gezerken, Türkiye'nin en kaliteli 8 okul ve 8 kurumunu belirledi. Bakanlık, en iyi üç okul ve kurumuna ödül verecek.

-SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN DONDURMA UYARISI

-Sağlık Bakanlığı, yaz günlerinin gelişiyle birlikte artan dondurma tüketiminde hijyene dikkat edilmesi yönünde uyarıda bulundu.

-Bakanlık, sağlıksız koşullarda üretilen dondurmada bakterilerin kolaylıkla üreyebileceğine dikkati çekerek, güvenilir olmayan yerlerden, sokak satıcılarından dondurma satın alınmaması için uyarıda bulundu.

-?15. ASPENDOS ULUSLARARASI OPERA VE BALE FESTİVALİ? 7 HAZİRAN'DA

-Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ?15. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali? yoğun programıyla 7 Haziran ? 3 Temmuz tarihleri arasında sanatseverler ile buluşacak. Festival bu yıl, Türk Operasının duayenlerinden Aydın Gün ve yakın zamanda yaşamını yitiren Leyla Gencer'e adandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber