Bakan Çelik, öğrencilerle çöp topladı

Haber Giriş : 04 Haziran 2008 13:52, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Van Akdamar Adası'nda öğrencilerle birlikte çöp topladı.

-Milli Eğitim Bakanlığı ile Deniz Temiz Derneği'nin işbirliğinde gerçekleşen Temiz Sular Temiz Türkiye kapsamında 20 milyon öğrenci ve gönüllü aileler su havzalarını temizledi.

VAN Onur Demir bildiriyor- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Van Akdamar Adası'nda öğrencilerle birlikte çöp topladı.

MEB ve Deniz Temiz Derneği'nin işbirliğiyle başlatılan ?Temiz Sular Temiz Türkiye' kampanyası çerçevesinde 20 milyon öğrenci ve gönüllü aile deniz, göl, nehir ve dere gibi su havzalarında temizlik yaptı. Etkinliğe ilköğretim 1 ve 2'nci sınıflar dışındaki tüm ilk ve ortaöğretim öğrencileri katıldı. Deniz, göl veya ırmak olmayan yerlerdeyse temizlik çalışmaları piknik alanlarında yapıldı. Akdamar Adası'ndaki törende konuşan Bakan Çelik, ?Tüm zamanların en büyük çevre etkinliği. Bu hareket şov değildir. Bir günlük bir etkinlik değil. Bu projeyi yaşam biçimi haline getirmeliyiz" dedi.

Çelik, ?Geleceğimizi kirletenlere dur dememiz gerekiyor. Evimizi kirletenlere dur dememiz gerekiyor. Zengin insanlar organik sebze yemeye başladı. Önce dünyayı kendimize zehir ettik, çevreyi suyu kirlettik, sebze meyveleri kirlettik. Şimdi organik sebze deyip ağlıyoruz. Madem bundan rahatsızız rahatsız olunan bu konuda ?artık yeter' diyeceğiz? diye konuştu.

Çelik, temizlik kampanyasını eleştirerek "kene" uyarısında bulunan Eğitim-Sen'e de "Olaya ideolojik yaklaşan bazıları bu projeyi ?mıntıka temizliği' diye niteliyor. Biz buna sadece güler geçeriz? diye yanıt verdi.

Türkiye'de bir çevre bilinci oluşturulamadığını söyleyen Çelik, şunları söyledi:

?Türkiye ayağa kalksın dedik. 20 milyon insan hareket halinde sadece sözle değil eylemle kazandırılmaya çalışılıyor. Gittikçe yeşili azalan kuraklaşmaya giden, kuşların çekildiği temiz suların azaldığı bir ülkede yaşıyoruz. Suların kirli olduğu, tırlar dolusu paranız olsa malınız olsa ne ifade eder. Ormanlarında sincapların derelerinde çağıl çağıl suların aktığı bir ülke istiyoruz.?

Çelik konuşmasının ardından öğrencilerle birlikte çöp toplad(ANKA)

Öğrencilere piknik alanında mıntıka temizliği

- Mamak Belediye Başkanlığı, Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında, öğrencileri keneden korumak için eldiven-maske dağıtarak piknik organizasyonu düzenledi ve çöp poşetleriyle "mıntıka temizliği" yaptırdı.

Mavi Göl rekreasyon alanında düzenlenen törene katılan Milli Bakanlığı Müsteşarı Salih Çelik, çocukların piknik yapacağı tüm alanların Büyükşehir Belediyesi tarafından geceden itibaren ilaçlandığını belirterek, "Öğrenciler, katı atıkları toplayacakları gibi çevreyi kirletmemeyi ve çevre bilinci kazanmayı öğrenecekler. Böylece de doğayı korumuş olacağız" dedi.

Ankara Milli Eğitim Müdürü Murat Bey Balta da öğrencilerin piknik yaptığı alanda, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından keneye karşı her türlü önlemin alındığını ve sabah 03.00'e kadar ilaçlama yapıldığını bildirdi.

Öğrenciler daha sonra, ağızlarına taktıkları maske ve ellerine geçirdikleri eldivenlerle, çevredeki katı atıkları toplayarak önce "mıntıka temizliği" ardından piknik yaptılar.AA

Öğrenciler Üsküdar sahilini temizledi

"Dünya Çevre Günü" etkinlikleri kapsamında, bazı okul öğrencileri Üsküdar sahilinde temizlik yaptı.

Üsküdar Hacı Selimağa İlköğretim Okulu 4. ve 5. sınıf öğrencileri, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi öğretmeni Zafer Söğüt ile iskele çevresindeki parklara geldi.

Burada çevredeki çöpleri toplayan öğrenciler, "temiz doğa" şeklinde slogan atarak, vatandaşlara da çevrenin temiz tutulması yönünde uyarılarda bulundu.

Öğretmen Zafer Söğüt, çevre bilincini derslerde de işlediklerini ifade ederek, burada uygulamalı olarak yerine getirdiklerini, bunun da öğrenciler açısından çok faydalı olduğunu söyledi. Söğüt, "Öğrenci ailelerinin keneye karşı tedirginlikleri vardı. Ancak belediyenin bu bölgede ilaçlama yaptığını biliyoruz. Bu açıdan rahatız" dedi.

Öğrencilerin, temizlik çalışmaları sırasında tedbir amaçlı pantolonlarının paçalarını, çoraplarının içerisine soktukları görüldü.

Bu arada, Üsküdar ve Kadıköy'deki bazı okul öğrencileri de Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında, Şemsipaşa'dan Harem'e kadar olan sahil şeridinde temizlik yaptı.AA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber