Memurdan, 'eşit işe, eşit ücret' eylemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2008 13:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyeleri kamu çalışanları arasındaki ücret farklılığının kaldırılarak "eşit işe eşit ücret" ödenmesini istedi.

BES Ankara 1 ve 2 No'lu Şube üyeleri, Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı bahçesinde toplandı. Ellerinde "eşit işe eşit ücret" yazılı dövizler taşıyan gruptakiler adına basın açıklamasını Ankara 2 No'lu Şube Başkanı Duran Ünal yaptı.

Ünal, Adalet, Maliye, İçişleri, Dışişleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlıklarında, Başbakanlığa bağlı müsteşarlıklarda, Sosyal Güvenlik Kurumunda ve diğer 42 kurum ve kuruluşta çalışan kamu emekçilerinin her geçen gün daha da yoksullaştığını savundu.

Farklı kurum ve kuruluşlarda çalışan personelin ücretleri arasında yaklaşık olarak iki kata varan ücret farklılıkları bulunduğunu ifade eden Ünal, büro emekçilerinin ücretlerinin de bütün olarak yoksulluk sınırı altında bırakıldığını savundu.

"Eşit işe eşit ücret" mücadelelerini yargıya taşıdıklarını da hatırlatan Ünal, kurumlarda artan iş yoğunluğuna rağmen emekli olan personelin yerine yenilerinin alınmadığını kaydetti.

Ünal, banka promosyonlarının da başbakanlık genelgesine uygun olarak dağıtılmadığını savunarak, "kurumların, çalışanların aylıkları üzerinden el koydukları banka promosyon gelirlerini, genel bütçeden karşılanması gereken harcamalarda kullandığını" ileri sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber