Mobesa görüntüleri kablosuz aktarılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2008 22:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fatih Belediyesi ve Intel Türkiye'nin iş birliğiyle ilçedeki 5 şehir gözetleme kamerasının görüntüleri, MOBESE merkezine kablosuz ve yüksek çözünürlükte aktarılacak.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Barcelo Eresin Topkapı Hotel'de düzenlenen proje tanıtım toplantısındaki konuşmasında, MOBESE sistemi için Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğüne 31 adet şehir gözetleme kamerası tahsis ettiklerini, bu kameralardan 5'ine ait görüntülerin, ''Wimax sistemiyle'' kablosuz ve yüksek çözünürlükte aktarılacağını, böylece hem daha kaliteli, kesintisiz görüntü alınabileceğini, hem de maliyetlerden büyük ölçüde tasarruf edilmiş olunacağını söyledi.

Wimax ile çeşitli belediyecilik işlemlerinin gerçekleştirilmesi amacıyla test ve deneme çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Demir, ''Örneğin sokakta çalışma yapacak bir kişi, ellerindeki bilgisayarları ile belediyemizin kent bilgi sistemimize ulaşıp, orası ile ilgili bilgileri alabilecek. İGDAŞ, BEDAŞ ve İSKİ'ye ait neler var görebilecek'' diye konuştu.

Intel Türkiye Genel Müdürü Çiğdem Ertem de projenin, ''eğitim ve sağlık gibi her türlü kamusal hizmetin yurdun en uzak köşelerine hızlı, etkin ve ekonomik biçimde ulaştırılmasını sağlayabilecek, Wimax teknolojisinin sunduğu olanaklar açısından herkesi yüreklendirecek olumlu bir örnek olduğuna inandıklarını'' söyledi.

Superonline Murahhas Üyesi Savaş Ünsal da 2006 yılından bu yana üzerinde çalıştıkları Wimax teknolojisinin getireceği faydalara değinerek, ''Bu faydaların en başında sayabileceğimiz, sosyal hayatın en önemli unsurlarından biri olan güvenlik ihtiyacının ve buna yönelik kurulan MOBESE sistemlerinin Wimax ile çok daha efektif bir hale getirilebileceğini düşünüyoruz'' diye konuştu.

Ünsal ayrıca, Wimax'ın, gerek sağladığı yüksek bant genişliği, gerekse yarattığı kapsama alanı ile belediyecilik uygulamalarının da dahil olduğu tüm e-devlet uygulamalarının ihtiyaç duyduğu veri iletişim ihtiyaçlarının karşılanmasında yatırım maliyeti düşük, kurulum ve kullanımı kolay en önemli erişim teknolojisi olarak yer aldığını kaydetti.

Sistemin, Telekomünikasyon Kurumu'nun Emniyet Genel Müdürlüğü'ne tahsis ettiği frekanstan deneme amaçlı gerçekleştirileceği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber