KESK: Ekonomik öngörüsüzlük çalışanları mağdur etti

Haber Giriş : 04 Haziran 2008 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), enflasyon rakamlarıyla ilgili olarak, "Kamu emekçilerine yüzde 4 enflasyon hedefi ile yüzde 4'lük artış yapan hükümetin ekonomik öngörüsüzlüğü, çalışanları büyük bir mağduriyete uğrattı" yorumunu yaptı.

KESK'ten yapılan yazılı açıklamada, yılın ilk beş ayında TÜFE ve ÜFE'de yaşanan yüksek fiyat artışından en fazla etkilenen kesiminin emekçiler olduğu kaydedildi. 2008 yılının yüzde 4'lük enflasyon hedefinin 2008'in ilk 5 ayında TÜFE' de 1,5 ve ÜFE'de 3 kat arttığına dikkat çekilen açıklamada ?Kamu emekçilerine yüzde 4 enflasyon hedefi ile yüzde 4'lük artış yapan hükümetin ekonomik öngörüsüzlüğü, çalışanları büyük bir mağduriyete uğrattıö ifadelerine yer verildi. Açıklamada, "Hükümet kamu emekçilerinin enflasyon karşısında eriyip giden maaşlarını telafi etmek yerine ekmekten, doğalgaza, akaryakıttan elektriğe kadar pek çok alanda birbiri ardına zam yapıyor" denilirken, enerji ürünlerine yapılan her zamın diğer zamları tetiklediği ve giderek yükselen enflasyon karşısında çalışanların daha da arttığı vurgulandı.

?EN DÜŞÜK MAAŞ 1200 YTL OLMALI"

KESK, açıklamasında enflasyon hedefine dayalı maaş zammı anlayışının terk edilmesi gerektiğinin altı çizilerek ?en düşük kamu emekçisi maaşı insanca yaşanacak bir ücret düzeyine çıkartılmalıdırö denildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

?AKP Hükümeti, kamu emekçilerinin kayıplarını derhal telafi etmelidir. Kamu emekçilerine yılın ikinci döneminde yapılacak zamlar, pazardaki gerçek fiyat artışlarını yansıtmayan TÜİK'in enflasyon rakamları üzerinden değil, insanca yaşanacak bir ücret düzeyi gözetilerek yapılmalıdır. En düşük kamu emekçisi maaşı, tek kişinin insanca yaşayabileceği sınır olan 1200 YTL olmalıdır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber