SSK ve Bağ-Kur borçlularına duyuru

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2008 16:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Mustafa Keskin, SSK ve Bağkur'a borcu olan 90 bin kişinin 28 Temmuz tarihine kadar sürecek borçların yeniden yapılandırılmasından faydalanmalarını istedi. Keskin, 1 milyar 120 milyon Yeni Türk Lirasını bulan alacakları için kendilerine başvuran borçluların haciz işlemlerini de durduracaklarını bildirdi.

Keskin, düzenlediği basın toplantısında, işveren, isteğe bağlı prim ödeyen sigortalı, prim, işsizlik primi, fark işçilik, idari para cezaları ve sosyal yardım zammı bulunanların "Borçların yeniden düzenlenmesine" imkan sağlayan düzenlemeden faydalanmaları gerektiğini kaydetti. Bu yapılandırma ile borçlulara çok cazip imkanlar sunulduğuna dikkat çeken Keskin, "Yapılandırma 31 Mart 2008 tarihine kadar tahakkuk etmiş borçları kapsamaktadır. Kapsama giren borçlar peşin veya 24 aya kadar eşit taksitle ödenebilecektir" dedi.

Taksitli ödemelerde taksit faizi de dahil hiçbir faiz uygulanmayacağını dile getiren Keskin, borç durumu ile ilgili devlet ihalelerine girmeye elverişli borcu yoktur yazılarının alınabilme ve kurum tarafından icra, takip, haciz ve satış işlemlerinin durdurulması gibi avantajlar getirildiğini, vatandaşların müdürlüklerden veya internetteki (www.ssk.gov.tr) adresinden de bilgi alabileceklerini anlattı.

Yeniden yapılandırma kapsamında 70 personelin işlem yaptığını dile getiren Keskin, "Yapılandırma kapsamında yüzde 100'e varan oranda başvuru bekliyoruz. Zaten bu da başvuru bittikten sonra yapılandırmadan faydalanmayanlar için icra işlemlerine başlayacağız" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber