Diyanet, 2008'de 2.433 personel alacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Haziran 2008 17:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet'ten Personel Alım Açıklaması

Diyanet İşleri Başkanlığı, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun 2008 yılı personel alım sürecine ilişkin soru önergesini cevapladı. Verilen cevaba göre 2008 yılında toplam 2.433 adet memur kadrosuna ÖSYM yoluyla personel alınması planlanıyor. Soru önergesinde yer almasına rağmen, Diyanet'in cevabında 4/B'li personel alımına ilişkin bir detay yer almamış; personel alımının sınavlardan önce mi yoksa sonra mı yapılacağına dair soruya da yanıt verilememiştir.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Başkanlığınız aracılığı ile İç Tüzüğün 96. maddesi ve Anayasanın 98 inci maddesi gereğince Devlet Bakanı Sayın Sait YAZICIOĞLU tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediğim sorular aşağıdadır.

Gereğini saygılarımla arz ederim.

Muhsin YAZICIOĞLU
BBP Genel Başkanı
Sivas Milletvekili

Bilindiği üzere, bütçe kanununa göre bir önceki yıl boşalan kadroların yüzde ellisine atama hakkınız bulunmakta olup, ayrıca Başbakanlık tarafından kurumunuza 750 adet kadroya açıktan atama izni verilmiştir. Diğer taraftan, bu yılki KPSS sınavına 2 milyonun üzerinde adayın katılması beklenmektedir. Birçok aday için hayati bir önem taşıyan bu sınav öncesinde ve sonrasında adayların askerlik, evlilik, yeni bir iş gibi hayat planlamalarına yardımcı olmak açısından;

1. 2008 yılında, KPSS sonuçlarını kullanarak, hangi kadrolarda kaç adet memur ve kaç adet sözleşmeli (4/B) personel istihdam etmeyi düşünüyorsunuz?

2. Personel alımına ilişkin bir takviminiz var mıdır? Özellikle 4/B'li personel bağlamında, 2008 yılının hangi aylarında personel alımı planlıyorsunuz?

3. Eski KPSS sınav sonuçları geçerliliğini koruyacak mı? Personel alımında 2008 yılı KPSS sınavlarının yapılması beklenecek midir?

Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu'nun soru önergesine yanıtı

1-2 ---- 2008 yılında KPSS sonuçlarına göre, 2008 yılı Bütçe Kanunu gereğince izin alınmaksızın 2007 yılı içerisinde münhalleşen kadroların yüzde 50'sine tekabül eden 755 kadro ile Devlet Personel Başkanlığınca verilen 750 kadro ve 2007 yılında atama izni alınıp çeşitli nedenlerle kullanılamayan 928 adet olmak üzere toplam 2.433 adet kadroya atama iznine istinaden, ÖSYM yoluyla öncelik sırasına göre imam hatip ve müezzin-kayyım ile ihtiyaç duyulan diğer kadrolara atama yapılması planlanmaktadır.

Ayrıca, mevcut izinler doğrultusunda boş bulunan kontenjanlara 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4. maddesinin (B) bendi uyarınca sözleşmeli personel istihdamı hususunda çalışmalar devam etmektedir.

3- Devlet Personel Başkanlığının kararına göre Temmuz 2008'de lisans mezunlarının, Eylül 2008'de de önlisans ve ortaöğretim mezunlarının eski KPSS sonuçlarının geçerliliği sona erecektir. Başkanlığımıza açıktan atama yoluyla personel alımı ÖSYM Başkanlığının ilanına göre yapılacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber