Cep telefonu alırken neden vatandaşlık numarası isteniyor?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2008 18:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

DSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, cep telefonundan istenen vatandaşlık numaralarının nerelerde ve ne amaçla kullanılacağının açıklanmasını istedi.

Erçelebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu yazılı soru önergesinde, cep telefon operatörlerinin mesaj atarak vatandaşlardan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık numarası istediğini hatırlattı.

Vatandaşlık numaralarının alınmasının amaçlarını soran Erçelebi, bu uygulamadan Hükümetin bilgisi olup olmadığının açıklanmasını istedi. Erçelebi, şu soruları yöneltti:

"Bu alınan vatandaşlık numaraları nerelerde ve ne amaçla kullanılacaktır? Yaklaşan yerel seçimlerde vatandaşa ulaşmak amacı taşımakta mıdır? Bu mesajlarla yurttaşlarımızın Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaraları bazı kurumlara verilmesi ve başkaca endişe edilen durumlar için kullanılması olasılığı var mıdır? Bu konuda ne gibi önlemleriniz olacaktır?

Vatandaşlık numaraları ve cep telefonu numaralarının büyük firmalara verilerek reklam aracı olarak kullanılması halinde Hükümet olarak bu firmalara yaptırımınız ne olacaktır?" CHP Antalya Milletvekili Tayfur Süner de Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a, kaç ilde çocuk nöroloğu olmadığını sordu.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat ise Başbakan Erdoğan'dan, Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde öğrenciler arasında ayrımcılık yapıldığı iddialarıyla ilgili sorular yöneltti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber