Adana'da polis memuru şehit oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2008 09:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da, bir taksi şoförünü gasp etmeye çalışan iki zanlının açtığı ateş sonucu bir polis memuru şehit oldu, bir polis yaralandı.

Merkez Seyhan ilçesindeki Mağfesığmaz Mahallesi'nde taksi durağından Bahadır Saran'ın kullandığı 01 T 0196 plakalı araca binen Ramazan K. ve Yılmaz A, bir süre merkez Yüreğir ilçesinde gezdi.

Araca binen kişilerden şüphelenen taksi sürücüsü, durumu mesajla arkadaşlarına bildirdi. Arkadaşlarının haber vermesi üzerine, polis ekipleri harekete geçerken, araçtakiler taksi şoförüne bıçak çekerek Çamlıbel Mahallesi'nin ara sokaklarına götürdü.

Son 3 gün içinde 4 taksicinin gasp edildiği Yüreğir ilçesinde denetimlerini artıran Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, Çamlıbel Mahallesi 3092 Sokak'ta taksinin önünü keserek, Ramazan K. ve Yılmaz A'dan inmelerini istedi.

Zanlılar, tabancayla polis ekiplerine ateş ederek kaçmaya çalıştı. Bu sırada Gasp Büro Amirliğinde görevli polis memuru Muhittin Aksoy göğsünden, Çetin Dere ise kolundan yaralandı. Zanlılardan Yılmaz A. da polis ekiplerinin açtığı ateş sonucu yaralı olarak olay yerinde yakalandı.

Kaçan diğer zanlı ise ekipler tarafından Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde yakalandı.

Yaralı polis memurları Aksoy ve Dere ile zanlı Yılmaz A. ambulansla Başkent Üniversitesi Yüreğir Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırıldı. Göğsünden yaralanan Aksoy, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Zanlı Yılmaz A. ise ilk müdahalenin ardından Adana Numune Hastanesi'ne sevk edildi. Sevk sırasında, şehit olan polis memurunun arkadaşlarının zanlıyı darp etme girişimleri Emniyet Müdür yardımcıları ve şube müdürlerinin araya girmesiyle önlendi.

Diğer zanlı ise sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber