Aralarında polislerinde olduğu çete çökertildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2008 12:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İstanbul'da, kendisini kamu hizmetlerinde amir olarak tanıtan bir şahsın 2 polis memuru ile birlikte kurdukları suç şebekesi, polisin nefes kesen operasyonuyla çökertildi. Operasyonlar sırasında şebeke üyeleri ile polisler arasında kovalamaca yaşandı. Nefes kesen görüntülere sahne olan operasyonda şebeke üyeleri kıskıvrak yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 10 ay sürdürdükleri teknik takip sonucu kendisini kamu hizmetlerinde görevli amir olarak tanıtan bir şahsın, bir takım kamu görevlileriyle birlikte suç şebekesi kurduğunu belirledi. Şahısların özellikle Güngören, Fatih-Aksaray ve Bahçelievler-Yenibosna semtlerinde faaliyet gösteren esnafların iş yerlerinde yaptıkları aramalar sonucu elde ettikleri Markalar Kanunu'na muhalefet ürünler ve kaçak cep telefonlarına el koydukları, tanzim ettikleri sahte tutanaklarla şahıslardan maddi menfaat temin ettikleri belirlendi. Bunun üzerine 04 Haziran 2008 günü saat:06.30 sıralarında İstanbul genelinde 3 farklı ilçede 6 adrese eş zamanlı olarak operasyon yapan polis, şebeke üyesi 4 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında, şebeke lideri ile birlikte 2 polis memuru ve askerden hava değişimine gelen bir erin de bulunduğu belirtildi.

Bu arada, polisin yaptığı operasyonda sıcak saatler yaşandı. Evlerin etrafını saran organize polisi, kapıları zorla açarak içeri girdi. Şebeke üyeleri ile polisler arasında kovalamaca yaşandı. Nefes kesen görüntülere sahne olan operasyonda polis, kaçan zanlıları kıskıvrak yakaladı.

Operasyonlarda; 2 adet kuru sıkı bilye atar tabanca, bir adet muharebe frekansına ayarlı telsiz, 15 adet bir kısmı şüphelilerce el konulan kaçak telefon, bir adet Arapça el yazması kitap (Tarihi eser olduğu değerlendiriliyor) 40 adet tarihi sikke, bir adet sahte nüfus cüzdanı, bir adet Avcılar'da tekstil işi ile uğraşan bir şahsın iş yerine düzenlenmiş sahte tutanak ele geçirildi.

Emniyetteki sorguları tamamlanan zanlılar, adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber