Hasan Celal Güzel: Sezer CHP'liydi. 9 üye de CHP'li

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 07 Haziran 2008 22:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hasan Celal Güzel: ?Demokrasi bitmiş, yargıçların egemenliği kurulmuş'

Bünyamin YIL/ADANA,(DHA)

ESKİ Milli Eğitim Bakanı, Yeniden Doğuş Partisi'nin (YDP) eski Genel Başkanı Hasan Celal Güzel, Anayasa Mahkemesi'nin türbanın üniversitelerde serbest bırakılmasına ilişkin Anayasa değişikliğini öngörün yasayı iptal etmesini sert şekilde eleştirdi. Güzel, ?Türkiye'de 5 Haziran 2008 tarihinden itibaren ne yazık ki demokrasi bitmiş, yerine juristokrasi, yani yargıçların egemenliği kurulmuştur. Artık Türkiye'de demokrasiden bahsedilemez? dedi.

Hasan Celal Güzel, Adana'da merkez Seyhan İlçe Belediyesi'nin konferanslar dizisi kapsamında Seyhan Kültür Merkezi'nde ?Türk Siyasi Hayatı' konulu konferans verdi. AKP hakkında açılan kapatma davasının ardından 53'üncü konferansını verdiğini belirten Güzel, 27 Mayıs 1960'dan bu yana Türkiye'de en büyük meselenin demokrasinin, halk iradesinin çeşitli nedenlerle askıya alınması olduğunu savundu.

CUNTACILARIN YERİNE CÜBBELİLER

Anayasa Mahkemesi'nin türbanın üniversitelerde serbest bırakılmasına ilişkin Anayasa değişikliğini iptal etmesini ulusal bir gazetede yayınlanan karikatürü örnek vererek eleştiren Güzel, şunları söyledi:

?Bugün Sabah'ta güzel bir karikatür vardı. Gerçekten hakiki bir demokrat olan Salih Memecan, Türkiye'de gelişme var diyor. 27 Mayıs'tan itibaren hep askerler oturuyorlar, cuntacılar. Şimdi de cuntacıların yerini hakimler almışlar, kıyafet olarak. Gerçekten de Türkiye'de bu son birkaç ayı halkımız kendi şuuruyla o kadar güzel açıklıyor ki; yargı darbesi kelimesiyle... Halkın bulduğu bir kelime, tabirdir. Siyasallaştırılmış, objektivitesini, tarafsızlığını, bağımsızlığını kaybetmiş bir yargı mekanizmasının, bir siyasi parti gibi, siyasi kararlar alabilmesinin ideolojik peşin hükümler taşıyabilmesi ne yazık ki son zamanların en önemli özelliği halinde, Türk politikasına ve Türkiye'ye damgasını vurmuştur. Düşünebiliyor musunuz? 9 kişi 70 milyonun oyunu yok sayacak ve çöp tenekesine atacak. Buna nasıl demokrasi dersiniz. Türkiye'de 5 Haziran 2008 tarihinden itibaren ne yazık ki demokrasi bitmiş, yerine juristokrasi yani yargıçların egemenliği kurulmuştur. Artık Türkiye'de demokrasiden bahsedilemez.?

SEZER CHP'LİYDİ, 9 ÜYE DE CHP'Lİ

Demokrasinin halkın egemenliği olduğunu, milletvekillerinden oluşan parlamentonun da halkın iradesini oluşturduğunu vurgulayan Güzel, 10'uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Anayasa Mahkemesi'nin 9 üyesini şöyle eleştirdi:

?Dün akşam bir halk sohbetinde dediler ki; Ahmet Necdet Sezer zaten Halk Partiliydi. Deniz Baykal'dan hiç farkı yoktu. Onun için Anayasa Mahkemesi'ne de kendisi gibi Halk Partilileri atadı. Dolayısıyla Anayasa Mahkemesi'nin 9 üyesi, Ahmet Necdet Sezer tarafından atanan kişilerdir, aslında Halk Partililerdir. Onun için CHP'nin açtığı davaları da kendi partisinin açtığı dava gibi görüp, kabul etmektedir. Bakınız; istediğiniz kadar lafı evirip, çevirin... Bunu halkın açık, saf mantığı kadar güzel izah edilecek bir cümle bulabilir misiniz? Hadise bu kadar basittir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber