Bahçeli'nin siyasi klonlama teklifine destek çıkan olmadı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 08 Haziran 2008 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anayasa Mahkemesi kararı ile Meclis'in vesayet altına alındığı görüşünü savunan AKP, yeni çözüm yolu arıyor. Bu kez anayasa değişikliğini partisel düzeyde gündeme getirmeyecek olan AKP, topu TBMM Başkanı Köksal Toptan'a atarak, ?Parlamento? üzerinden çıkış noktası arayacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın salı günü grupta sadece kuvvetler ayrılığı ilkesinin önemine dikkat çeken bir konuşma yapacağı belirtiliyor.

AKP Merkez Yürütme Kurulu'nda Anayasa Mahkemesi kararı değerlendirilirken, birçok üyede umutsuzluk hakim oldu. Türbana ilişkin anayasa değişikliğini anayasanın 2. maddesindeki laiklik ilkesine aykırı bularak iptal eden

Anayasa Mahkemesi'nin partiyi de kapatacağı inancında olan kimi üyeler, ?Anayasa Mahkemesi'ne savunma da yapmayalım, sonucu belli?

düşüncesini iletti.

Erdoğan ise kimsenin umutsuzluğa düşmemesini isteyerek, ?Partinin kapatılacağını düşünmüyorum. Güçlü olun, demokratik sistemimiz içinde bu sorunu da aşacağız. Demokrasi, uzun bir yol, hemen pes etmeyelim? dedi.

Toplantıda bir anayasa değişikliğine CHP'nin yine olumsuz bakacağı belirtilerek, uzlaşı sağlanamayacağı görüşü öne çıktı. Bu çerçevede TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın yasamanın başı olarak harekete geçmesi ve Meclis'te grubu olan partilerle uzlaşma arayarak, nabız yoklamasının daha doğru olacağı sonucuna varıldı.

SİYASİ ETİĞE UYMAZ

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, Türkiye'nin normalleşme sürecine girmesi için kapatılma davası sonuçlanmadan AKP'nin yeni bir parti kurup, siyasi klonlama yapmasını önermesi, AKP'de uygun görülmedi. AKP'li üst düzey bir kurmay, ?Partimizin kapatılacağı kesin mi ki, böyle bir öneride bulunuyor. Bizim partimiz kapatılmazsa yolumuza devam ederiz, kapatılırsa ne yapılacaksa onu yaparız. AK Parti'yi şimdiden kapatılmış gibi kabul edip, ona göre hareket etmek son derece yanlış. Her şeyden önce siyasi etiğe uygun değil? diye konuştu.

Ebru TOKTAR/ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber