AKP muhalifi Genelkurmay'ın daimi konuğu

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 08 Haziran 2008 10:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GENELKURMAY Başkanlığı tarafından geleneksel olarak Harp Akademileri Komutanlığı'nda düzenlenen uluslararası sempozyuma her yıl olduğu gibi bu yıl da ABD Enterprise Enstitüsü uzmanı ve eski Pentagon görevlisi Michael Rubin davetliydi. Sempozyumda konuşma yapan Rubin aslında tescilli AKP muhalifi olarak biliniyor.

5-6 Haziran'da yapılan ?Ortadoğu: Belirsizlikler İçindeki Geleceği ve Güvenlik Sorunları? sempozyumuna katılan Rubin, bir süre önce ABD yönetimine, ?AKP'yi desteklemeyin? çağrısında bulunmuştu. Rubin, 2006 yılında yaptığı açıklamada da Başbakan Tayyip Erdoğan'ı, Washington yönetimine karşı ?amatörce? siyaset yapmakla eleştirmişti. Rubin, geçtiğimiz ay Bahçeşehir Üniversitesi'nde verdiği konferansta, ?Şunu görmek çok üzücü: Bazıları, Atatürk'ün kurduğu başarılı model yerine yargı sisteminde Mısır'ı kendilerine örnek alıyor. Yüksek mahkemelerin kararlarını bile, eğer hükümete karşıysa hiçe sayıyorlar? diyerek AKP'yi eleştirmişti.

HAMAS DAVETİNE KIZMIŞTI

ABD yönetiminde Neo-con'ların etkin isimlerinden olan Michalle Rubin, Genelkurmay'ın 2007'deki sempozyumunda da Hamas'ı Türkiye'yi davet eden AKP yönetimine sert eleştirilerde bulunmuştu. Rubin, bu davetin, Hamas'a uluslararası bir meşruiyet kazandırdığını savunmuştu. Rubin, Erdoğan hükümetine yönelik en sert eleştirileri ise 2005 yıllında dile getirdi. Rubin, o dönemde yazdığı makalelerinde doğrudan Başbakan 'ı hedef aldı ve AKP'nin demokrasiden rahatsızlık duyduğunu öne sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber