Biri bizi hasta ediyor!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2008 17:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Prof. Ahmet Rasim Küçükusta'nın yazdığı ?Biri Bizi Hasta Ediyor? kitabı Türkiye'deki sağlık ve ilaç sektörünü inceleyerek ''nasıl hapı yuttuğumuz'' konusunu işliyor.

Hayykitap'tan yayınlanan eserde Küçükusta ?bizi hasta edenler?i tek tek deşifre etme iddiasında.

Türk halkına daha fazla ilaç satmak için oynanan oyunları açıklayan Küçükusta, okuyucularına ?hapı yutmamaları? için önerilerde bulunuyor.

Prof. Küçükusta'nın ilaç ve tıp sektörünün bir nevi röntgenini çektiği kitabında yer alan detaylar arasında akla gelmeyecek ilaç pazarlama taktikleri, yapılan gizli reklâmlar, ?icat edilen? yeni yeni hastalıklar gibi konulara değiniliyor.

İşte kitaptan bazı notlar:

"İlaç firmalarıyla noter onaylı anlaşmalar yapan, ?plaj tıbbı?nda uzmanlaşan doktorlar? 'Safra kesesi ameliyatı olana apandisit bedava' türünden hastane promosyonları?

Diyelim ilaç firması-doktor-hastane üçlüsünün tuzaklarına düşmediniz. Yine de kurtulmuş sayılmazsınız. Hastalanmamak için Barbie bebeklerle, okul çantasındaki Pembe Panter'le kısırlık yapan cep telefonlarıyla, allı pullu cipslerle, kolayla, gazozla, dizel okul servisleriyle, evinizdeki kimyasallarla, hatta parmağınızın ucundaki fareyle bile savaşmak zorundasınız!"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber