İstanbulu sağanak yağış hazırlıksız yakaladı

Haber Giriş : 08 Haziran 2008 17:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Marmara bölgesinde zaman zaman etkili olan sağanak yağmur vatandaşlara zor anlar yaşattı. Yağış yüzünden kayganlaşan yollar kazalara davetiye çıkarırken yer yer dolu yağdı.

İSTANBULLULARI SEVİNDİREN YAĞMUR

Susuzluk sorunu gündemde olan İstanbullular önceki akşam başlayan yaz yağmuruyla sevindiler. Yağmura hazırlıksız yakalananlar ise sağanak yağıştan poşetlerle korunmaya çalıştı ya da koşarak saçakların altına girdi. Yanlarında şemsiye bulundurmayan bazı vatandaşlar, seyyar satıcılardan şemsiye alarak yollarına devam etti. Ara ara yağan sağanak yağış öğle saatlerinde doluya döndü. Şişli, Sarıyer ve Beşiktaş'ta ceviz büyüklüğünde dolu yağdı.

Yağmuru fırsat bilen turistler de İstanbul'un ünlü mekanlarında fotoğraf çektirdi. Fakat etkili sağanak, TEM ve E-5 karayollarında trafik yoğunluğuna neden oldu. Kent genelinde yağış yüzünden kayganlaşan yollarda çok sayıda maddi hasarlı ve yaralamalı trafik kazası meydana geldi. Pendik'te Çamçeşme, Kavakpınar, Esenler ve Fevzi Çakmak mahallelerinde 30 ev ve iş yerini su bastı.

-KOCAELİ'NDE DOLU, YAŞAMI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Kocaeli'nde dolu, yaşamı olumsuz etkiledi. Kent merkezinde etkili olan dolu ile sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış, yaklaşık yarım saat sürdü.

Yağış ve fırtına nedeniyle bazı iş yeri, ev ve otomobillerin camlarında hasar meydana geldi.

Caddelerde oluşan su birikintileri nedeniyle trafik zaman zaman aksadı.

-BURSA'DA SAĞANAK, YAŞAMI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Bursa'da kısa süre etkili olan sağanak, yaşamı olumsuz etkiledi. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, saat 15.30 sıralarında aniden başlayan ve yaklaşık 15 dakika süren gök gürültülü sağanağa yakalanan vatandaşlar, sığınacak yer aradı.

Otobüs durakları ile iş yeri ve apartman girişlerinde yağmurun dinmesini bekleyen vatandaşlardan bazıları ıslandı.

Kültür ve Bağlarbaşı mahalleleri ile Cumhuriyet Caddesi'nde bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

Yağış nedeniyle kentin çeşitli yerlerinde maddi hasarlı trafik kazaları meydana geldi.

AA-İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber