Benzinle fark kapandı ama dizel satısında düşüş yok

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 09 Haziran 2008 09:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Son zamlarla benzin ile motorin arasındaki fiyat farkı kapanma noktasına gelirken, dizele olan talep hız kesmedi. Yılın ilk 5 ayında dizel otomobil satışları geçen yıla göre yüzde 25 arttı. Satılan her iki otomobilden biri dizel oldu

MOTORİNİN benzine göre fiyat avantajı, yılbaşından bu yana gelen zamlarla büyük ölçüde gerilemesine karşın dizel otomobile talep hız kesmedi. İlk 5 aylık dönemde dizel araç satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25 arttı. Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) verilerine göre, beş ayda 135 bin adet olan binek araç satışının 68 binini dizel araçlar oluşturdu. Dizel otomobillerin pazar payı geçen yılın ilk beş ayındaki oranı korudu ve yüzde 50 oldu. Dizel satışlarında en yüksek artış yüzde 51 ile lüks sınıftaki E segmentinde gerçekleşti. Lüks sınıf otomobillerde rekor düzeydeki yüzde 92'lik pay devam etti.

BİNEK SATIŞI ARTTI

ÖTE yandan mayısta beklentilerin aksine pazar binek satışlarında ?iyi sayılabilecek' bir performans sergilerken, hafif ticari pazarı geriledi. Binekte en fazla 30 bin adet beklenen satışlar mayısta 31.4 bin adet olurken, hafif ticari pazarı yüzde 9.3 azalarak 17.1 bine geriledi. Ocak-mayıs döneminde toplam pazar 216.7 bin adede ulaştı. Binek geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24.5 artışla 135.7 bine ulaştı.

Lassa 2 milyon Impetus Revo ihraç edecek

SABANCI Holding'e bağlı Brisa çatısı altında yer alan Lassa, yeni nesil ürün yelpazesinin ilki olan Impetus Revo'yu tanıttı. Brisa Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Gökhan Cüceloğlu ?Lassa Impetus Revo'nun iç pazardaki Lassa satışlarının üçte birini oluşturmasını hedefliyoruz. Yeni Impetus Revo'nun bir önceki yüksek performans serisine göre iç pazarda en az yüzde 50'lik bir satış artışı getireceğine inanıyoruz. Yeni ürünlerimizle, ihracatta da daha etkin olma stratejimizin bir parçası olarak 2010 yılına kadar 2 milyon adet Lassa Impetus Revo ihraç etmeyi de hedefliyoruz' dedi. Impetus Revo haziran ayıyla birlikte Avrupa pazarlarında öncelikli olarak satışa sunulurken, temmuz ayında da Türkiye'de satışa sunacak. 14 inç ile 17 inç arasında farklı ebatlarda üretilecek Impetus Revo, 140 ile 360 YTL arasındaki fiyatıyla pazara giriş yapacak.

KAMPANYA HATTI

Nissan, benzinli ve dizel otomatik yeni X-Trail'de ve Navara'da 2 bin YTL, Micra'da ise bin 840 YTL indirim uyguluyor.

GM Türkiye markalarından Opel'de 500 YTL'den başlayan peşin alım indirimleri var. Antara'da 7 bin YTL, eski Zafira'da 7 bin 590 YTL indirim uygulanıyor. Chevrolet'de bin 500 YTL ile 5 bin 502 YTL arasında indirim yapılıyor. 5 bin 502 YTL'lik indirim Captiva'da geçerli. Saab'da ise 4 bin 720 Euro ile 5 bin 428 Euro indirim var.

Daihatsu, LPG'li TeriosEco'da LPG dönüşüm kitini ücretsiz veriyor. Haziran ayı boyunca sürecek bu kampanya ile bin 800 YTL'lik bir avantaj sunuluyor. TeriosEco'nun fiyatı 38 bin 850 YTL'den başlıyor.

Skoda Fabia 4 bin 300 YTL, Roomster 2 bin 100 YTL'ye varan indirimli fiyatlarla sunuluyor. Roomster'da ayda 302 YTL'den başlayan taksit seçenekleri de bulunuyor. Octavia'da 3 bin 400 YTL, Octavia Tour'da 3 bin YTL, Superb'de ise 3 bin 600 YTL'ye varan indirimler var.

Kia markalı hafif ticari araçlarda, 15 Haziran tarihine kadar, taşınabilir navigasyon cihazı hediye olarak veriliyor.

Otomatik pilotlu Accord

69.5 bin YTL'ye piyasada

TAMAMEN yenilenen Honda Accord satışa sunuldu. Accord, artan genişliği ve daha alçak olan yeni tasarımıyla sportif bir görünüme sahip. 69 bin 500 YTL'ye satışa sunulan Accord, D segmentindeki premium markalar ile rekabet etmeyi hedefliyor. Accord'da en önemli yenilik olan çarpışma hafifletici fren sistemi (CMBS) adeta otomatik pilot görevi görüyor. Öndeki araçla çarpışma riski olduğunda ya da aradaki önceden belirlenen değerin altına düştüğünde, sesli alarm devreye giriyor. Mesafenin azalmaya devam etmesi halinde, CMBS hafifçe frene basıyor ve sürücü emniyet kemeri çekilerek sürücü uyarılıyor. Sesli alarm tekrar devreye giriyor. Sistemin çarpışmanın kaçınılmaz olduğunu belirlemesi halinde ön gergiler sürücünün ve ön koltuktaki yolcunun emniyet kemerini çekiyor, frene basarak hızı düşürüyor.

Doblo Carioca sınırlı sayıda

FIAT Doblo, özel olarak hazırlanan ve de sınırlı sayıda üretilecek olan Carioca versiyonuyla piyasaya çıktı. Sadece çöl gri renkte sunulan Carioca, radyo-CD, uzaktan kumandalı merkezi kilit, elektrikli ön camlar, yolcu tarafında sürgülü kapı, yukarı açılır arka kapı ve sürücü havayastığı gibi donanımlara sahip. Ayrıca özel koltuk kumaşları, elektrikli ve buğu çözücülü yan aynalar, klima, gövde rengi iç aksesuarlar, tamponlar, kapı kolları ve aynalar da standart donanımda bulunuyor. Fiat Doblo Carioca'nın opsiyonel donanımları arasında ikinci sürgülü kapı, ABS+EBD ve yolcu havayastığını kapsayan güvenlik paketi ve yan havayastıkları, yer alıyor. Doblo Carioca'nın anahtar teslimi fiyatı 1.3 Multijet motor için 29 bin 950 YTL iken; 1.9 Multijet 32 bin 150 YTL.

Ibiza Sportcoupe gün ışığına çıktı

SEAT'IN küçük sınıfındaki temsilcisi Ibiza'nın 5 kapılı versiyonundan sonra yeni nesil 3 kapılı Sportcoupe adı verilen versiyonu da gün ışığına çıktı. Daha sportif gövde tasarımı ile dikkat çeken Ibiza Sportcoupe, Seat'ın ?Ok Tasarım' olarak adlandırdığı yeni tasarım anlayışıyla şekillendirilen ikinci model olmasıyla ön plana çıkıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber