9 Haziran 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 09 Haziran 2008 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAKANLAR KURULU TOPLANIYOR

-Bakanlar Kurulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da toplanıyor.

-Bakanlar Kurulu'nda iç ve dış gelişmelerin yanı sıra gündemindeki konular ele alınıyor. (Saat:11:00)

-ALMAN PARLAMENTO HEYETİ KÖŞK'TE

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Almanya Parlamentosu Dışişleri Komisyonu Başkanı ve beraberindeki heyeti kabul ediyor. (Saat: 16.00)

-BYEGM 88 YAŞINDA

-Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün 88. kuruluş yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Genel Müdürlük tarafından düzenlenen Anadolu Basınını Özendirme Yarışmasında dereceye giren gazetecilerin ödülleri BYEGM'nin Ankara Balgat'taki merkezinde sahiplerine veriliyor.

-Ödül törenine Devlet Bakanı Mehmet Aydın da katılıyor. (Saat:19.00)

-BAKAN ÇELİK ÖDÜL TÖRENİNDE

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Başkent Öğretmenevi'ndeki, MEB, Türk Eğitim Vakfı ve Vodafone tarafından düzenlenen Öğretmen Liseleri Proje Yarışması ödül törenine katılıyor. (Saat: 9.30)

-BEŞ AYLIK HAZİNE NAKİT DENGESİ BELLİ OLUYOR

-Hazine Müsteşarlığı, Mayıs ayı ve Ocak-Mayıs döneminde gerçekleştirilen nakit bazda harcamalar ve elde edilen gelirler ile nakit açığı ve faiz dışı fazla büyüklüklerini açıklayacak. (Saat:17.30)

-SANAYİ ÜRETİMİ AÇIKLANIYOR

Türkiye İstatistik Kurumu, ekonominin seyri ve büyüme temposu konusunda ışık tutacak Nisan ayı Sanayi Üretim Endeksini açıklayacak. (Saat: 10.00)

-TÜRK TELEKOM'UN 2008 YILI İLK ÇEYREK SONUÇLARI DEĞERLENDİRİLİYOR

-Türk Telekom İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Paul Doany ile Avea CEO'su Cüneyt Türktan'ın katılacağı Çırağan Sarayı'ndaki toplantıda Türk Telekom'un birinci çeyrek sonuçları değerlendiriliyor. (Saat: 11.00)

-TÜDEF BAŞKANI ÇETİN'İN BASIN TOPLANTISI

-TÜDEF Genel Başkanı Ali Çetin, Başkent Doğalgaz A.Ş.'nin Ankaralı tüketiciden fazladan 100 milyon dolar aldığı ve iade etmediği iddiasına ilişkin Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nda basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.00)

-AKP'DE GÖZLER SALI GÜNÜNDE

-Anayasa Mahkemesi'nin üniversitelerde türban kullanımını serbest bırakan Anayasa değişikliğini iptal etmesinin ardından AKP'de gözler Salı gününe çevrildi. Kararın ardından olağanüstü toplanan AKP Merkez Yürütme Kurulu'nda alınan kararlar milletvekillerine yarın yapılacak grup toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak.

-Öte yandan, AKP'nin esas savunmayı Anayasa Mahkemesi'ne vereceği tarihin de bu hafta kesinleşmesi bekleniyor.

-CHP'NİN MADIMAK PROJESİNE VALİ ENGELİ

-CHP'nin, Madımak Oteli'nin satın alıp müze yapma projesi Vali engeline takıldı.

-CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Sivas Valisi Veysel Dalmaz'ın, otelin sahiplerini aradığını ve ?CHP'nin bu teklifi karşısında burayı satmayın doğru olmaz, sizin için de iyi olmaz. Biz Kültür Bakanlığı ile görüştük. Otelin altındaki lokantayı DÖSİM Mağazası yapacağız. Ötelin tadilatı içinde size kolaylık sağlayacağız? dediğini öne sürdü.

-DSP LİDERİ SEZER: ?SENATO SAĞLIKLI BİR ORTAMDA TARTIŞILMALI?

-DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Meclis Başkanı Köksal Toptan'ın senato önerisinin, ?sağlıklı bir ortamda? tartışılması gerektiğini söyledi.

-Sezer, sistemin sağlıklı işleyebilmesi için senato sistemin gerekli olabileceğini ifade ederken, AKP hakkında kapatma davası sürerken yeni Anayasa tartışmalarının da doğru olmayacağını söyledi. Sezer, Toptan'ın liderler toplantısına da sıcak baktığını ifade etti.

-CHP'DE ?ÖNDER SAV? TARTIŞMASI SÜRÜYOR

-CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'ın, Genel Sekreter Önder Sav hakkında Hz Muhammet ve hacla ilgili yaptığı değerlendirmeler için Meclis Grubunda genel görüşme talep etmesi partide tepkilere neden oldu.

-Önder Sav'a yakınlığıyla bilinen Manisa Milletvekili Şahin Mengü, Kart'a tepki gösterdi ve ?Birbirimize en fazla destek vermemiz gereken bir dönemde böyle çıkışlarla, kişisel rant sağlayama çalışmak CHP'lilikle bağdaşmaz? dedi.

-ÜRETİM KAPASİTESİNİ KULLANAMAYAN TÜRKİYE 20 YILDA BİR YILLIK MİLLİ GELİR KAYBETTİ

-Türkiye'nin üretim açığının milli gelire oranı 1988-2007 dönemi ortalamasında yüzde 3.6, 1988-2001 döneminde yüzde 4.4, 2002-2007 döneminde yüzde 1.9 oldu.

-Mevcut üretim kapasitesinin etkin kullanılmaması yüzünden son 20 yıllık dönemdeki refah kaybının bir yıllık milli gelire eşit olduğu ortaya çıktı.

-KOBİ YATIRIMLARINDA DA ARSLAN PAYI İSTANBUL'UN

-Hazine Müsteşarlığı, Ocak-Nisan döneminde İstanbul'daki KOBİ'lerin toplam tutarı 67.8 milyon YTL olan 81 yatırımını teşvik kapsamına aldı.

-Teşviğe bağlanan yatırım tutarında İstanbul'u 30 milyon YTL'yle Konya, 28.7 milyon YTL ile Ankara, 24.4 milyon YTL ile Bursa ve 22.5 milyon YTL ile Antalya izledi.

-SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ İÇİN BAŞBAKAN ERDOĞAN'A MEKTUP

-Türk Sağlık-Sen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup göndererek, Başbakan'dan aile kurumuna gösterdiği hassasiyeti sözleşmeli sağlık personeline de göstermesini istedi.

-Türk Sağlık-Sen Başkanı Önder Kahveci imzasıyla gönderilen mektupta, sözleşmeli personelin birçoğunun ailelerinden ayrı yaşadığı için boşanma aşamasına geldiği, bekar sözleşmeli personelin ise, geleceğe umutlu bakamadığından evlenemeyeceğini düşündüğü bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber