YYÜ, başörtülü öğrencilere kapılarını kapattı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2008 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitelerde başörtü yasağını kaldıran anayasa değişikliğinin Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmesi üzerine Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) başörtülü öğrencilere kapılarını kapattı.

Anayasa Mahkemesi'nin üniversitelerde başörtü özgürlüğünü iptal etmesi üzerine üniversitelerde yasak daha keskin hale geldi. Anayasa değişikliği paketinden önce YYÜ Zeve Yerleşkesi'ne başörtülü öğrencileri alan üniversite yönetimi, mahkemenin son kararından sonra başörtülü öğrencilere kapılarını tamamen kapattı.

Rektörlüğün talimatları ile yerleşke güvenlik noktasında okula giren tüm araçlar durdurularak başörtülü öğrencilerin okula giremeyeceği konusunda uyarılar yapıldı. Bazı öğrenciler araçlar içinde başörtülerini çıkararak üniversiteye girerken bazıları ise araçlardan inerek güvenlik binasının arkasına geçti.

Üniversite yönetiminin yasak kararından sonra üniversiteye giden gazetecilerin okula alınmayan başörtülü öğrencilere çekmesiyle bir öğrenci sinir krizleri geçirdi. Sinir krizleri geçirerek ağlayan başörtülü öğrenciyi diğer arkadaşları sakinleştirmeye çalıştı.

Öğrencinin sinir krizi geçirmesiyle bölgeye ambulans gönderildi. Yasakla şok olan öğrenciler kendilerini çeken gazetecilere de tepki gösterdi.

Minibüsten indirilen başörtü bir öğrenciye, başı açık bir öğrenci de beraberinde inerek destek oldu.

Üniversitelerde başörtünün serbest bırakılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) yaptığı anayasa değişikliği paketinden önce YYÜ yönetimi başörtülü öğrencileri yerleşke alanına alıyordu.

Anayasa değişikliği paketinden sonra derslere de başörtülü girebilen öğrencilerin mahkemenin iptal kararı ile güvenlik bölgesini aşmaları da yasaklandı.

Alınan yasak kararı karşısında YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ceylan'ın ilerleyen saatlerde yazılı bir basın açıklaması yapması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber