Gökçek'ten itiraf: AK Parti'den olmasaydım Bakan Güler bu kadar müsamaha göstermezdi

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 10 Haziran 2008 10:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aynı partiden olmasaydık, Enerji Bakanı Güler borcumu ödemem konusunda bu kadar müsamaha göstermezdi

Mine Şenocaklı

BotaŞ'a borcu vardı. Borcunu ödemek için Doğalgaz Dağıtım A.Ş.'yi 1 milyar 610 milyon dolara özelleştirdi. Ama hâlâ 850 milyon dolarlık borcunu ödemiyor. Hem de Bakan Güler, ?Haciz uygulatırım? demesine rağmen... Peki ama bu rahatlığın sebebi ne?

MeLİH Gökçek'e, 'Borcunuzu ne zaman ödeyeceksiniz?' diye soruyorum. Gülüp yanıtlamıyor... Bu sefer 'Aynı partiden olmasaydınız Enerji Bakanı borcunuzu ödemeniz konusunda bu kadar müsamaha gösterir miydi?' diyorum. Cevabı açık oluyor: 'Göstermezdi!'

Eğer AKP'li bir belediye başkanı olmasaydınız Enerji Bakanlığı'na olan borcunuz konusunda bu kadar müsamaha gösterirler miydi size?

O zaman Allah'ın izniyle özelleştirmeden söke söke alırdım paramı. Aynı partiden olduğum için zorluğum var.

Sorumu yanlış anladınız sanırım... Özelleştirmeden alacağınız parayı değil, Enerji Bakanlığı'na olan borcunuzu sordum. AKP'li değil de, CHP'li olsaydınız Bakan Güler aynı müsamahayı gösterir miydi size?

Göstermezdi. Ama ben o dönemi de yaşadım. O dönemde de başkanlık yaptım. Çünkü benim ilk 9 senem muhalefette geçti. O sıkıntıları yaşayan birisiydim.

500 soruşturma açıldı

Ne tür sıkıntılar mesela?

500 soruşturma geçirdim.

'Belediye ihalelerini hep irticacı firmalara verdiğiniz' gerekçesiyle evinizden alındığınız dönemi mi söylüyorsunuz?

O da işin ayrı tarafı. Guiness Rekorlar Kitabı'na girmeyi hak ettim. Sabah akşam işimiz gücümüz savunma yazmaktı. Şimdi sabah akşam işimiz gücümüz ne biliyor musunuz? Cevap yetiştirmek. CHP'li milletvekilleri gazetede ne haber çıkarsa danışmanına diyor ki, ?Sual sor!' Soruyorlar. Çünkü CHP'liler medyaya çıkamıyor, kendilerine yer vermiyorlar. Melih Gökçek'e çakmak, Ankara medyasına çıkmak için en güzel bahane... 'Bu hafta bir daha çıkalım ekrana' diyorlar. Ee nasıl çıkacaklar? 'Melih hakkında bir beyanat verelim.' CHP milletvekilleri sadece ve sadece benim üzerimden prim yapıyorlar. Başka sermayeleri yok. Onun için bana mahkum ve mecburlar.

Peki borcunuzu ne zaman ödemeyi düşünüyorsunuz?

(Gülüyor) Hele bir alacağımızı alalım, o zaman düşünürüz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber