İlköğretim öğrencisi barajda boğuldu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 10 Haziran 2008 15:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Hasan BÖLÜKBAŞ/AKSARAY,

AKSARAY'da ilköğretim okulu öğrencisi 6 arkadaş, serinlemek için köylerinin hemen yanındaki Mamasın Barajı'na gitti. Burada suya giren öğrencilerden 13 yaşındaki İbrahim Ok, boğularak can verdi. Arkadaşları gözlerinin önünde boğulan diğer öğrenciler olayın şokunu uzun süre üzerlerinden atamadı.

Olay, dün saat 19.00 sıralarında Merkeze Bağlı Küçükkaya Köyü'nde meydana geldi. Küçükkaya İlköğretim Okulu 6- A sınıfı öğrencileri Rıdvan Öz, Selehattin Çar, Ozan Kuş, Mikail İnç, İsrafil Gök ve İbrahim Ok, okul çıkışı köylerinin yaklaşık 1 kilometre uzağındaki Mamasın Barajı'na gitti. Serinlemek için suya giren öğrencilerden İbrahim Ok, arkadaşlarının gözleri önünde boğularak can verdi. Şoka giren ve yaklaşık 1 saat bir kayanın arkasında gizlendiklerini söyleyen 5 arkadaş, daha sonra ölen arkadaşlarının elbiselerini de yanlarına alarak, Küçükkaya Köyü'ndeki evlerine döndü. Burada 5 arkadaşın, Ok'un ailesine durumu anlatması üzerine köylüler baraja gitti. Aksaray'dan gelen dalgıçlar yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından talihsiz öğrencinin cesedini, 5 metre derinlikte bularak çıkarttı. Bu sırada Ok'un yakınları sinir krizleri geçirdi.

İbrahim Ok'un cuma günü karne alacağını söyleyen öğretmeni Mustafa Yumuşak, başarılı bir öğrenci olan İbrahim'in Liseye gitmeyi çok istediğini söyledi. Öğretmen Yumuşak, ?İbrahim sınıfını doğrudan geçti. Hiç zayıfı yoktu? dedi. Ok'un sınıf arkadaşları da gözyaşı döktü. İbrahim Ok, bu sabah düzenlenen cenaze töreninin ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber