Loğoğlu'nun evinde ilginç buluşma... Sezer ve Kanadoğlu da katıldı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 11 Haziran 2008 08:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Portakal Çiçeği zirvesi

FATİH İNCİ / ANKARA

Uzun süredir kamuoyu önünde görünmeyen 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, bazı eski politikacılar, hükümet karşıtı rektörler ve 'ulusalcı' olarak bilinen isimlerle dün akşam yemeğinde bir araya geldi. Zamanlaması ve bir araya getirdiği isimler bakımından ilginç bulunan yemek, Türkiye'nin Washington eski Büyükelçisi ve ASAM Başkanı Faruk Loğoğlu'nun Portakal Çiçeği sitesindeki evinde düzenlendi. Katılımcıların eşleri ile birlikte geldikleri davete 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve eşi Semra Sezer, Yargıtay eski Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu ve eşi, Erdal İnönü'nün kızı Özden Toker, Ankara Üniversitesi Rektörü Nusret Aras, Hacettepe Üniversitesi'nin eski Rektörü Tunçalp Özgen ve eşi ile TBMM eski Başkanı Hikmet Çetin katıldılar.

Hikmet Çetin, bir gazetecinin, davete katılanları hatırlatarak 'Toplantı mı yapacaksınız' sorusuna, ?Toplantı yok. Yemek yiyeceğiz? karşılığını verdi. Geceye katılan diğer davetliler ise gazetecilerin sorularını yanıtlamadı

Yeni Şafak

Türkiye'nin eski Washington Büyükelçisi ve Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) Başkanı Faruk Loğoğlu, dün ilginç bir buluşmaya ev sahipliği yaptı.

90 Loğoğlu, Ankara Hoşdere Caddesi'ndeki evinde 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu ve eski TBMM Başkanı Hikmet Çetin'in de aralarında bulunduğu isimleri ağırladı.

?Futbol konuştuk'

AKP'ye kapatma davası, türban serbestisi sağlamaya yönelik anayasa değişikliğinin iptali gibi kritik konulara odaklanan başkent, dün ilginç bir buluşmaya sahne oldu. Loğoğlu, Hoşdere Caddesi Piyade Sokak'taki evinde dün akşam bir yemek düzenledi. Yemeğe, Sezer ve eşi Semra Sezer, Kanadoğlu ve eşi Bilge Kanadoğlu, eski TBMM Başkanı Hikmet Çetin, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Nusret Aras, eski Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Tunçalp Özgen ile İsmet İnönü'nün kızı Özden Toker katıldı.

Konuklar, yemeğin sadece bir araya gelmek amacıyla düzenlendiğini belirterek, ?Türkiye'nin Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki performansı konuşuldu? dedi.

Sezerler gazetecilere açıklama yapmadan eve girdi.

Milliyet

Cumhurbaşkanlığı döneminde hükümeti terleten Ahmet Necdet Sezer ile hukuki yorumlarıyla hükümeti terletmeye devam eden eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu dün akşam bir yemekte bir araya geldi. Yemekte başka politik simalar da vardı

Türkiye, Anayasa Mahkemesi'nin türban kararı ve AKP hakkında açılan kapatma davasına kilitlenmişken, özellikle Cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında yaptığı 367 açıklamasıyla dikkat çeken, eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu ile 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, ilginç bir yemekte buluştu. Eski Washington Büyükelçisi Faruk Loğoğlu'nun evinde gerçekleşen buluşmaya, Ankara Üniversitesi Rektörü Nusret Aras, Hacettepe Üniversitesi eski Rektörü Tunçalp Özgen, eski Dışişleri Bakanı Hikmet Çetin, İsmet İnönü'nün kızı Özden Toker de eşlik etti.

Tedavülden kalkmış tipler Hükümete yakın isimler ile hükümet yanlısı basın son dönemlerde yargı kurumlarının aldığı kararları eleştirirken Sezer, Kanadoğlu gibi isimlerin bu kurumların temsilcilerinin ?akıl hocası? olduğunu savunmaya başlamışlardı. Başbakan Tayyip Erdoğan da Kanadoğlu için, "Son zamanlarda bazı emekli, tedavülden kalkmış tipler, bazıları da 'hukuçuyum, şöyleyim, onursallık' diye de bir sıfat almışlar kendilerine konuşuyorlar; 'partilerde liderler sultası var' diyorlar? demişti.

Anayasa Mahkemesi'ne taşınan ve ilk cumhurbaşkanlığı seçiminin gerçekleşememesine neden olan ?Oturumu açmak için 367 milletvekili gerek? görüşünün sahibi Kanadoğlu en son, "AKP'nin kapatılması halinde Başbakan Tayyip Erdoğan'ın bağımsız milletvekili olarak yeniden Başbakanlık koltuğuna oturabileceğini" söylemişti.

Loğoğlu'nun evindeki buluşmaya katılan isimlerin ?ulusalcı? diye nitelendirilen isimler olması ve buluşmanın zamanlaması dikkat çekti.

Radikal
-KANADOĞLU: ?BU BİR AİLE YEMEĞİ?

? Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, ASAM Başkanı Faruk Loğoğlu'nun dün evinde verdiği yemeğin, bir aile yemeği olduğunu ve speküle edilmemesi gerektiğini söyledi.

Başkent Ankara, dün gece önemli bir yemeğe ev sahipliği yaptı. ASAM Başkanı Faruk Loğoğlu'nun verdiği yemeğe, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Aras da katıldı.

Kanadoğlu söz konusu yemeğe ilişkin ANKA'nın sorularını yanıtladı ve yemeğin bir aile yemeği olduğunu söyledi. Kanadoğlu, söz konusu yemeğin speküle edilmemesi gerektiğini söyledi.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Aras da ANKA'ya yaptığı açıklamada, ?Sayın Loğoğlu'nun Sayın 10. Cumhurbaşkanımız Ahmet Necdet Sezer onuruna verdiği bir yemekti. Sadece aile arasında bir yemek oldu. Hiçbir siyasi, politik bir konuşma olmadı. Maçlardan, milli takımdan ve Euro 2008'den bahsettik? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber